Bivši reprezentativac BiH
48

Vladan Kovačević na preporuku bivšeg reprezentativca Njemačke postao glavna "meta" Zvezde

D. P.
Kovačević na proslavi titule prvaka Poljske (Foto: Rakow FC)
Kovačević na proslavi titule prvaka Poljske (Foto: Rakow FC)
Bivši mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine Vladan Kovačević prva je želja Crvene zvezde za golmansku poziciju umjesto veterana Milana Borjana.
Novi trener Zvezde Barak Bakhar provest će veliku rekonstrukciju ekipe nakon što je stigao iz Izraela, a sklapanje igračke "križaljke" počet će od pozicije golmana. Tu je nedodirljiv dugo bio Milan Borjan, no Bakhar ga neće gledati kao prvu opciju u narednoj sezoni.

Stoga, Zvezda se već okrenula potrazi za novim golmanom, a prva opcija je bivši mladi reprezentativac BiH i nekadašnji golman Sarajeva Vladan Kovačević, koji s mnogo uspjeha brani u Poljskoj.

Kako prenosi Mozzartsport, novi tehnički direktor Zvezde Marko Marin mnogo cijeni Kovačevića i već je počeo ispitivati "teren" za moguću realizaciju transfera. Upravo je Marin preporučio Bakharu golmana poljskog Rakowa.

Kovačević je s Rakowom, podsjetimo, prije nekoliko dana osvojio senzacionalnu titulu prvaka Poljske. Upravo je golman iz Banje Luke najskuplji igrač tima i cijele lige, a svojevremeno su se u medijima pominjale ekipe poput Benfice i Montpelliera, koje su ga navodno željele dovesti u svoje redove.

Iz Rakowa su u nekoliko navrata navodili da ne žele pustiti Kovačevića ispod sedam miliona eura, što je iznos koji će Zvezda teško izdvojiti za golmana.

Podsjetimo, Kovačević je odlučio zamijeniti sportsko državljanstvo i dres reprezentacije BiH zamijeniti onim iz Srbije, no zbog FIFA-inih pravila to mu je onemogućeno jer je stariji od 21 godine nastupao za mlade Zmajeve, a u tom trenutku nije imao pravo nastupa za Srbiju.

Tako je Kovačević ostao na "ničijoj zemlji" što se tiče reprezentativnih nastupa i teško je očekivati da u budućnosti nastupi za neku od selekcija.