Sušić, Osim i Baković kod Nikšića
6

Vlada će pomoći popravku i opremanje stadiona u Sarajevu i Zenici

Anadolija
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba (Foto: N. G./Klix.ba)
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Sastanak između premijera Federacije BiH Nermina Nikšića, predsjednika Komiteta za normalizaciju Fudbalskog saveza BiH Ivice Osima, selektora fudbalske reprezentacije BiH Safeta Sušića i sekretara Fudbalskog saveza BiH Jasmina Bakovića održan je danas u zgradi Vlade Federacije BiH. Na sastanku je bilo riječi o finansijskoj situaciji i narednim utakmicama.

Na novinarska pitanja nakon susreta odgovorio je samo Baković koji je kazao kako su se sagovornici dotakli svih važnijih pitanja u vezi sa funkcionisanjem Fudbalskog saveza BiH uključujući organizaciju narednih utakmica reprezentacije i pitanje stanja u kojem se nalaze stadioni.

"Vlada Federacije BiH, na čelu sa premijerom, je pokazala puno razumijevanje za probleme s kojima se suočava Savez. Vlada je obećala da će podržati aktivnosti A reprezentacije BiH, kao i ostalih selekcija. Razgovarali smo o stadionu 'Bilino polje' u Zenici, na kojem nastupa reprezentacija, kao i o mogućnostima određenih infrastrukturnih zahvata na Olimpijskim stadionu 'Asim Ferhatović Hase' na Koševu, konkretno, o zamjeni stolica na zapadnoj tribini. Također, bilo je riječi i o mogućnostima rekonstrukcije stadiona na Grbavici u Sarajevu. Nije bilo zaključaka o tome, ali je Vlada Federacije izrazila spremnost da pomogne“, rekao je Baković.

Sekretar Sušić je na novinarsko pitanje o dugovima Saveza odgovorio da su uz pomoć UEFA-e riješili pitanje duga prema Poreznoj upravi FBiH i naglasio kako Savez trenutno nema nikakvih dugova.