Turska Superliga
0

VIDEO / Višća pogodio u porazu Istanbula od Galatasarayja

Piše: D. B.
Edin Višća
Edin Višća
U okviru 18. kola turske Superlige, snage su na stadionu "Turk Telekom Arena" odmjerili Galatasaray i Istanbul BB. Domaći su slavili rezultatom 4:1, a jedini gol za goste je djelo mladog bh. reprezentativca Edina Višće koji je igrao do 77. minute susreta. Gol je postigao u 14. minuti.

Igrači Galatasaraya su u utakmici protiv Istanbula vidjeli priliku da osvoje sva tri boda. Njihovi današnji protivnici nisu osjetili slast pobjede u posljednjih pet kola. Domaći su odlično započeli susret te su u vodstvo došli već u 7. minuti, a strijelac je bio Emre Colak.

Nakon vodećeg gola domaćih, uzvratili su i gosti. Doka Madureira je pokušao u 14. minuti ali je njegov udarac izblokiran. U istoj minuti je i mladi bh. reprezentativac i bivši igrač Željezničara, Edin Višća, donio svojoj ekipi izjednačenje. Višća je pogodio na asistenciju Pierrea Weboa.

Mogli su gosti i do preokreta, ali je u 19. minuti Webov udarac odbranio golman Galatasarayja. Gosti su nakon postignutog gola imali još nekoliko prilika, a najopasniji su bili Madureira i Webo. Milan Baros je u finišu prvog dijela propustio odličnu priliku za novo vodstvo Galatasarayja. Njegov šut glavom je završio pored gola. Naš Edin Višća je također propustio lijepu priliku za svoj tim. Webo je u redovima domaćih dobio crveni karton u 41. minuti susreta.

Drugo poluvrijeme je donijelo novu priliku za Istanbul. Ponovo je pokušao Madureira, ali ni ovog puta nije imao sreće. Kazna za propuštene prilike gostiju je stigla u 51. minuti. Emre Colak je postigao svoj drugi gol na ovoj utakmici i ponovo doveo Galatasaray u vodstvo.

Potom je pokušao i Kazim-Kazim, ali gola nije bilo. Ponajbolji igrač gostiju Madureira je tokom cijele utakmice pokušavao ugroziti gol domaćih, ali to nije bilo dovoljno, posebno zbog igrača manje na terenu. U 72. minuti Galatasaray stiže i do trećeg pogotka, a strijelac je bio Milan Baros.

Strijelac gola za Istambul, Edin Višća, igru je napustio u 77. minuti, kada ga je zamijenio Ibrahim Yilmaz. Nakon toga su gosti zaigrali nešto otvorenije, a ponovo je u nekoliko navrata zaprijetio Madureira. No, igrači Galatasarayja su iskusno susret privodili kraju, ali se nisu branili. Albert Riera pogodio stativu u 85. minuti. Više sreće nije imao ni Colak minut kasnije. No, domaći su ipak stigli do četvrtog gola. U 90. minuti je pogodio Selcuk Inan. Galatasaray je slavio protiv Istanbula rezultatom 4:1.

Turska Superliga:

Galatasaray 4:1 Istanbul BB (Colak 7,51, Višća 14, Baros 72, Inan 90)