Bolji od Mourinha
0

Villas-Boas doista je trenersko čudo od djeteta

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
U srijedu je, 5-0 pobjedom nad Genkom u meču trećeg kola Lige prvaka, trener Chelseaja Andre Villas-Boas proslavio stotu službenu utakmicu na klupi profesionalnog nogometnog kluba.

Dva dana nakon što je proslavio 34. rođendan, mladi je trener proslavio veliki jubilej sjajnom igrom svoje ekipe, koja je u posljednje vrijeme počela izgledati kao u najboljim danima pod Joseom Mourinhom nakon što je skromno ušla u sezonu.

Kad je u pitanju poređenje s Mourinhom, njegovim nekadašnjim mentorom s kojim ga mediji konstantno upoređuju već duže vrijeme, interasantna je analiza učinka u prvih stotinu utakmica na klupama klubova koje su vodili.

Villas-Boas je vodeći Academicu iz Coimbre (sezona 2009/10), Porto (2010/11) i Chelsea (2011.) u stotinu utakmica došao do 68 pobjeda, 17 remija i 15 poraza.

Jose Mourinho je u svojih uvodnih stotinu utakmica bio na učinku od 66 pobjeda, 18 remija i 16 poraza.

Pred mladim je portugalskim stručnjakom koji nikad nije igrao takmičarski nogomet ogromno vrijeme dokazivanja kvalitete. Njegova je dosadašnja statistika, međutim, apsolutno impresivna.

Što se njegova odnosa s Mourinhom tiče, on je, priznao je Villas-Boas, zahladio otkako je napustio svog mentora 2009. godine otišavši u Academicu s mjesta pomoćnog Interova trenera.