Sepp Blatter
0

"Videotehnologija na gol-crti možda na SP-u 2014."

Totalsport
Sepp Blatter (Foto: AP)
Sepp Blatter (Foto: AP)
Na strpljenje je pozvao Sepp Blatter, predsjednik Međunarodne nogometne federacije (FIFA), potvrdivši da je ponovno otvorena debata treba li se u nogomet uvesti videotehnologija.

Prvi čovjek svjetskog nogometa veli da su se napravili neki pozitivni koraci unazad tri godine i dopustit će da se testiranja nastave i dalje, ali još uvijek nije siguran treba li tehnologiji u nogometu dati priliku ili ne.

"Tehnologija, preciznije, u ovom slučaju kamere na gol-crti, priča je o kojoj je FIFA počela razmišljati 2005. godine. Dakle, time se bavimo već šest godina, ali posljednje tri sve je stavljeno na čekanje jer nije bilo moguće pronaći zadovoljavajući sistem koji bi dao potpun odgovor na sva tri pitanja. Riječ je o preciznosti, informaciji koja bi odmah bila potvrđena i sistemu koji ne bi bio previše komplikovan ili skup", kaže Blatter.

"Razgovor je nastavljen nakon Svjetskog prvenstva 2010. u kojem su naši prijatelji iz Engleske upozorili na to da im je ukazana očita nepravda, kao i cijeloj igri, nakon što kontrolori utakmice i sudije nisu primijetili gol (Lampardov Njemačkoj, op.a.) koji je bio 70 cm iza crte."

"Počeli smo razgovore s 11 firmi koje su radile tehničke testove na gol-crti. Za sada niti jedna od njih nije ponudila odgovor na tri pitanja na koja odgovore tražimo. Imat će priliku to ponovno pokušati napraviti 2012. godine i bude li se testiranje imalo zadovoljavajuće rezultate donijet ćemo odluku koju moramo - prvi put na Svjetskom prvenstvu 2014. godine u Brazilu, u utakmicama pod FIFA-inom ingerencijom, bit će postavljena videotehnologija", zaključio je prvi čovjek FIFA-e.