Nogomet
0

Veterani Slobode: Pozivamo Husića da podrži Slobodu i da joj ne odmaže

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Nakon odlaska Azmira Husića sa mjesta predsjednika Slobode, vjerovatnog odlaska Saše Vugdalića kao direktora kluba i ostavke Husrefa Musemića sa mjesta trenera, tuzlanski klub se nalazi u nezavidnom položaju i klubom vlada Odbor za hitnost. Pošto postoje indicije da bi u 10. kolu BHT Premijer lige, u kojem Sloboda na Tušnju dočekuje Radnik iz Bijeljine, meč mogli obilježiti neredi, oglasilo se Udruženje Veterani Slobode.

Udruženju poziva navijače da bez problema isprate utakmicu te ističu da ne razumiju odluku Azmira Husića da napusti klub. Saopćenje prenosimo u cijelosti.

"Mi, veterani Slobode, svojom igrom smo doprinijeli ugledu našega kluba. Mnogi od nas su, igrajući bez plate za Slobodu, u ratnom vremenu, odbranili i Slobodu i stadion Tušanj od udara u ratu oformljenog kluba Zmaj od Bosne. Sada smo ponosni na te godine.

Zahvaljujemo bivšem predsjedniku Azmiru Husiću na do sada uloženim sredstvima u FK Sloboda, ali smo zahvalni i Sportskom društvu Sloboda, koje je izdvojilo 500 000 KM za fudbal, kao i Gradu i Javnoj ustanovi Gradski stadion Tušanj, što na osnovu odluke Gradskog vijeća obezbjeđuje besplatni trenažni proces i odigravanje utakmica, što je, također, usluga Slobodi, vrijedna 250.000 KM godišnje plus sav prihod od utakmica.

Zahvaljujemo Gradu Tuzla što je nakon izgrađene sjeverne tribine, u budžetu za ovu godinu izdvojio milion KM za prvu fazu gradnje istočne tribine, zahvaljujemo i privrednicima Tuzle koji su, zajedno sa gradonačelnikom, organizovali dvije donatorske večere, na kojima je prikupljeno za FK Slobodu oko 130.000 KM.

Zahvaljujemo i svim preduzećima Grada Tuzla koja godinama podržavaju Slobodu. Zahvaljujemo i Udruženju Prijatelji Slobode, koje je isto tako, prikupilo solidna sredstva za našu Slobodu.

Ne razumijemo bivšeg predsjednika Azmira Husića, što je tako naglo podnio ostavku, istovremeno sa direktorom kluba Sašom Vugdalićem i odmah nakon šefa stručnog štaba Husrefa Musemića.

Pozivamo da sada, nakon što se samovoljno povukao, Husić podrži Slobodu i da joj ne odmaže pritiscima na medije, igrače, na Odbor za hitnost i javnost. Pogotovo nam smeta što Husić neprekidno politizira i vrši zloupotrebu Slobode u političke svrhe, jer se brutalno okomio samo na jednog od kandidata na predstojećim izborima, i to na čovjeka koji je za sport i Slobodu učinio mnogo.

Zabrinjavaju nas i informacije da su neki spremni sutrašnju utakmicu iskoristiti da naprave nered i time naškode Slobodi i Gradu Tuzla, kako bi to iskoristili u političke svrhe. Ako se to dogodi, građani Tuzle, šira javnost, a nadamo se i nadležni organi, znat će ko stoji iza toga.

Pozivamo građane Tuzle da se u što većem broju odazovu na utakmicu protiv Radnika iz Bijeljine, i da bodre Slobodu. FK Sloboda je klub osnovan 1919. godine, izdržala je tri rata, Sloboda je bila, jeste i biće, još najmanje stotinu godina i nadživjeće sve nas. Grad Tuzla i FK Sloboda, za nas su svetinje", stoji u saopćenju.