Nogomet
33

Veterani Čelika i Robijaši će odmjeriti snage za pomoć Muhamedu Fejziću

Klix.ba
Na stadionu Bilino Polje u Zenici danas je održana konferencija za novinare povodom početka humanitarne akcije za 14-godišnjeg Muhameda Fejzića.

Udruženje "Robijaši 1988" inicijator je pokretanja humanitarne akcije prikupljanja novčanih sredstava za mladog Zeničanina, kojem je potrebna pomoć sugrađana, kako bi obavio kliničke pretrage u Turskoj.

Muhamedu je prije četiri godine dijagnosticirano oboljenje jetre, nakon čega mu je određena i terapija koju treba da koristi. Prije tri mjeseca urađene su nove pretrage, gdje je dijagnosticiranjem i magnetnom rezonancom otkriveno da se radi o autoimunoj cirozi jetre, te da je potrebno liječenje u naprednijim klinikama.

Muhamedov otac Savudin Fejzić je kazao kako je za liječenje potrebno 5.000 dolara, koje on nije u mogućnosti obezbjediti.

"Preporuka naših ljekara je bila da Muhamed ide negdje u neku veću kliniku u regionu ili dalje, nakon čega smo njegove nalaze poslali u Istanbul. Rekli su nam da možemo doći kako bi obavili pretrage, nakon čega će odlučiti da li će biti moguće obaviti transplataciju jetre. S obzirom da nismo u mogućnosti prikupiti novac koji je potreban, obratili smo se njegovim prijateljima sa tribine, koji su odmah izašli u susret i dali svoj maksimum", kazao je Savudin.

Akcija će biti sprovedena u više faza, a prva predstavlja odigravanje humanitarne utakmice u petak 17. januara u sportskoj dvorani Bilimišće, gdje će za Muhameda igrati veterani NK Čelik i tim Robijaša.

Cijena ulaznice za humanitarnu utakmicu iznosi 3 KM, a moguće ju je kupiti u sljedećim objektima: Caffe Avanti, Make Caffe, TR Halooo te u Caffe baru Hennessy.

Iz Udruženja "Robijaši 1988" pozivaju sve ljude dobrog srca da kupovinom ulaznica pomognu u bržem ozdravljenju Muhameda Fejzića.