Nogomet
1

Veron na kraju sezone odlazi u penziju

Totalsport
Juan Sebastian Veron (Foto: EPA)
Juan Sebastian Veron (Foto: EPA)
Kapiten Estudiantesa iz La Plate i nekadašnji član Chelseaja, Manchester Uniteda, Lazija Juan Sebastian Veron objavio je kako na kraju ove sezone odlazi u igračku penziju.

Veron s 39 godina na leđima i dalje nastupa u argentinskoj ligi i to vrlo uspješno, međutim nema namjeru nastaviti karijeru i nakon završetka aktuelne sezone.

"U junu završavam igračku karijeru jer se jednostavno želim posvetiti drugim stvarima u životu. Radim na velikom projektu koji bi se mogao iskoristiti u argentinskom sportu u cjelini, ne samo u nogometu", istaknuo je Veron za Telam.

Argentinski veteran dobrim nastupima u dresu Estudiantesa privukao je pažnju i argentinskog selektora Alejandra Sabelle koji je istaknuo kako postoji mogućnost da ga postavi na širi popis reprezentativaca za Svjetsko prvenstvo u Brazilu, međutim Veron ima druge planove.

Profesionalnu karijeru započeo je u dresu Estudiantesa 1994. godine nakon čega je nastupao i za Boca Juniors, Sampdoriju, Parmu, Lazio, Manchester United, Chelsea, Inter te ponovno Estudiantes.