Traže drugi grad
16

Velšani protiv Hrvatske ne žele igrati u Splitu, Poljud opisuju kao "noćnu moru"

K. H.
Stadion Poljud (Foto: Hajduk/Facebook)
Stadion Poljud (Foto: Hajduk/Facebook)
Velšani su poslali apel Krovnoj kući evropskog nogometa zbog igranja utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine protiv Hrvatske na stadionu Poljud u Splitu, navodeći nezadovoljstvo zbog dolaska na ovu lokciju.

Tamošnji mediji pišu da je objašnjenje ovakve odluke "noćna mora" koju im izaziva odlazak u Split, odnosno da se gostujući navijači i svi gosti iz Velsa ne osjećaju sigurno i da stadion, kao i uslovi u gradu nisu prikladni za jednu takvu manifestaciju.

Vels bi protiv Hrvatske u Splitu trebao igrati 25. marta u meču 1. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

Trenutno nije poznato hoće li UEFA takav zahtjev uvažiti i tražiti promjenu mjesta odigravanja, a navodno Velšani nisu zadovoljnio ni zbog samo 1.700 ulaznica, koliko im je dodjeljeno.

Meč protiv Velsa će Hrvatskoj ujedno biti i prvi nakon osvajanja trećeg mjesta na Svjetskom prvenstvu u Kataru i nema sumnje da će stadion biti u potpunosti rasprodan, odnosno da će se na Poljudu napraviti odlična atmosfera.