Nogomet
18

Velkoski: Makedonija će pobijediti Luksemburg, BiH osvaja šest bodova protiv Velsa i Belgije

Piše: D. B.
Krste Velkoski na treningu reprezentacije Makedonije
Krste Velkoski na treningu reprezentacije Makedonije
Nogometaš FK Sarajevo i reprezentativac Makedonije Krste Velkoski je u razgovoru za portal Klix.ba otkrio svoja očekivanja od kvalifikacijskih utakmica svoje reprezentacije, ali i reprezentacije BiH.
Krste Velkoski na treningu reprezentacije Makedonije
Krste Velkoski na treningu reprezentacije Makedonije

Makedonci su odigrali hrabro protiv Španije na otvaranju kvalifikacija u grupi C, ali su na kraju ipak poraženi rezultatom 1:5.

"Zna se kakva je reprezentacija Španija. Oni jednostavno ne praštaju greške. Taj poraz je iza nas i mi smo u potpunosti fokusirani na večerašnju utakmicu protiv Luksemburga", izjavio je Velskoski.

Iako Luksemburg nije atraktivan protivnik, Makedonci ne očekuju lagan posao, ali računaju na osvajanje sva tri boda.

"Neće nam biti lako, jer je reprezentacija Luksemburga napredovala mnogo u posljednjih nekoliko godina. Međutim, mi smo bolja ekipa i moramo pobijediti. Oni nemaju neke zvijezde, ali imaju respektabilan kolektiv. S druge strane, naš državni tim čine odlični igrači koji su u dobroj formi. Igramo pred našim navijačima i očekujemo pobjedu", kazao je napadač FK Sarajevo i reprezentacije Makedonije.

Nakon Luksemburga, Makedonija će biti gost Ukrajini.

"Oni su favoriti, ali mi ne idemo tamo sa bijelom zastavom. Namjeravamo se nadigravati i ostvariti pozitivan rezultat", rekao je Velkoski

On je odnedavno u reprezentaciji Makedonije zajedno sa bivšim napadačem FK Sarajevo i aktuelnim članom Sovetova Adisom Jahovićem.

"Odlično sam se snašao u reprezentaciji, nije bilo nikakvih problema. Sa većinom reprezentativaca sam igrao u Makedoniji, a Jahovića poznajem od djetinjstva. U odličnim smo odnosima", istakao je Velkoski.

Osvrnuo se i na reprezentaciju BiH, koju nakon poraza od Kipra u grupi B očekuju teške utakmice protiv Velsa i Belgije.

"Veliko je iznenađenje poraz od Kipra, ali treba imati u vidu da su kvalifikacije tek počele i da ima još mnogo utakimca. Zmajevima će biti teško, ali ja vjerujem da uz podršku navijača mogu osvojiti svih šest bodova u utakmicama protiv Velsa i Belgije. Plasman BiH na EP zavisi od Džeke, Pjanića i Ibiševića. Budu li oni igrali na svom nivou, BiH će se bez problema plasirati na EP", završio je Velkoski.

Makedonija večeras igra s Luksemburgom od 20:45 sati, a Ukrajini će biti gost 12. oktobra. Taj susret počinje u 18:00 sati.

Reprezentacija BiH sutra od 20:45 sati igra protiv Velsa u Cardiffu, a Belgiju u Zenici dočekuje tri dana kasnije. Utakmica počinje također u 20:45 sati.