Nogomet
1.4k

Velika podrška za Željezničar: U gotovini skupljeno skoro 9.000 KM, pomažu brojne poznate ličnosti

Piše: O. T.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Na Grbavici vlada neviđena euforija koja se ne ogleda samo u odličnim rezultatima FK Željezničar u proljetnom dijelu sezone, nego i u velikom odzivu navijača i simpatizera kluba da pomognu u renoviranju stadiona kako bi se stekli uslovi da Grbavica bude spremna za evropske mečeve.

Igrači, stručni štab, članovi skupštine, članovi upravljačkih struktura Kluba, prijatelji Kluba i naravno navijači već su počeli sa uplaćivanjem donacija za stolice. Cijena stolice po UEFA standardu je 26.40 KM + PDV, sa ugradnjom, a do sada su uplatu izvršile brojne poznate ličnosti.

Željino dijete, Ibrahim Šehić, donirao je sredstva za kupovinu 50 stolica, a donacija za evropsku Grbavicu stigla je i iz dalekog New Yorka.

Poznati pjevač folk muzike i navijač Želje Nihad Alibegoviće uplatio je sredstva za kupovinu devet stolica. Uplatu je izvršio i bivši trener Željezničara i najtrofejniji bh. trener Amar Osim koji je donirao sredstva za 20 stolica.

Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine i nekadašnji igrač Plavih sa Grbavice Edin Džeko donirao je 30 stolica za svoj 30. rođendan.

Prema informacijama koje su za naš portal potvrđene iz Željezničara, klub je u gotovini do sada dobio 8 670 KM (uračunat PDV) za ugradnju novih stolica, a još uvijek nije obračunato koliko je uplaćeno na klupski račun.