Nogomet
6

Velika Britanija nije odobrila vizu za igrača PSG-a Aueriera, neće igrati protiv Arsenala

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Desni bek Paris Saint-Germaina Serge Aurier dobio je odbijenicu za vizu Velike Britanije zbog čega će propustiti meč 5. kola grupne faze Lige prvaka protiv Arsenala.

Iz redova francuskog šampiona su kazali da su britanski nadležni organi najprije Aurieru odobrili ulazak u zemlju, ali su opozvali odluku.

Aurieru je proteklog septembra kažnjen sa dva mjeseca uslovne zatvorske kazne zbog toga što je u mjesecu maju ove godine navodno napao policajca izvan noćnog kluba u Parizu, a kazna još uvijek traje.

U saopćenju iz PSG-a su kazali: "Nakon prve aplikacije 18. oktobra, sa svim potrebnim dokumentima, britanski organi su 21. oktobra odobrili vizu igraču PSG-a i reprezentativcu Obale Slonovače Sergeu Aurieru. Međutim, 16. novembra viza je povučena od britanskog Ministarstva unutrašnjih poslova. Odluku su opravdali citirajući Aurierovu osudu izrečenu 30. septembra 2016. godine."

PSG je nakon toga pokušavao riješiti problem, a razočaran je zbog toga što je odluka na žalbe kluba donesena danas u 14 sati te smatraju da je time prikazan manjak poštovanja prema klubu.

Susret između Arsenala i PSG-a počinje sutra u 20:45 sati na Emiratesu. Oba kluba su obezbijedila plasman u osminu finala takmičenja i sutrašnji meč je ujedno i borba za prvo mjesto u grupi A pošto oba tima imaju po 10 bodova.