Nogomet
0

Velež ubjedljivo protiv Leotara, Željo i Zrinjski pobijedili s igračem manje

Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
Vitez - Željezničar (Foto: Klix.ba)
U večerašnjim susretima 3. kola Premijer lige BiH slavili su Velež, Zrinjski, Željezničar i Rudar.

Vitez - Željezničar 0:1

Željezničar je poveo protiv domaćina u 27. minuti golom koji je postigao Selimović nakon kornera koji je izveo Jamak. U 56. minuti Čolić šutira s vrha kaznenog prostora, ali ne uspijeva postići pogodak. Odmah potom Plavi ostaju s igračem manje jer je Tomić dobio crveni karton. Gostujući tim ima je još jednu šansu u 83. minuti kada je Adilović šutirao ali lopta odlazi preko gola.

Velež - Leotar 3:0

Velež je večeras ubjedljivo slavio protiv Leotara s tri gola. Prvi gol postigao je Hajdarović u 31. minuti za 1:0. Velež je vodstvo potvrdio još jednim golom u 53. minuti, strijelac je bio Jusufbašić. Za treći gol zaslužan je Zvonić koji nakon gužve ispred protivničkog gola uspijeva postići pogodak za 3:0.

Rudar - Slavija 0:1

Utakmica u Prijedoru nije bila uzbuđujuća. Rudar je imao veliku šansu u 55. minuti ali Pekija nije uspio postići pogodak. Prvi i jedini gol postignut je u samom finišu, 87. minuti, kada je Slavija povela 1:0. Strijelac je bio Radovanović.

Zvijezda - Zrinjski 0:3

Prvi gol gostujući tim Zrinjski postigao je već u 4. minuti kad Bekić pogađa uz asistenciju Simeunovića. Igrači Zvijezde tražili su penal u 23. minuti kada je Isanović srušen u kaznenom prostoru gostiju, ali se sudija nije oglasio. U 38. minuti Zrinjski potvrđuje vodstvo na 2:0 za što je zaslužan Simeunović. Asistirao mu je Radeljić. Zrinjski ostaje s igračem manje u 53. minuti kada mu je isključen golman. No to ih nije spriječilo da postignu još jedan pogodak u 90. minuti za koji je bio zaslužan Stojkić.