Dvogodišnji ugovor
4

Velež doveo i drugo pojačanje danas: Nemanja Anđušić novi igrač Rođenih

F. Z.
Bivši nogometaš Sarajeva Nemanja Anđušić novi je nogometaš mostarskog Veleža, objavili su Rođeni na zvaničnoj Facebook stranici, a potpisao je ugovor na dvije godine.
Nakon bivšeg golmana Željezničara Vedrana Kjosevskog Velež je u svoje redove doveo i bivšeg nogometaša Sarajeva - Nemanju Anđušića.

Anđušić je karijeru počeo u redovima trebinjskog Leotara, a potom je otišao u Sarajevo. Nakon Sarajeva je igrao i u Olimpiku, kao i na posudbama u Travniku i Čeliku.

Najbolje partije pružio je u dresu Mladosti iz Doboja kod Kaknja, a to mu je donijelo i transfer u redove Trabzonspora 2019. godine. U Turskoj se nije uspio nametnuti, a sada će se pokušati vratiti u formu u redovima Veleža.

"Rođen je 10. oktobra 1996. godine u Trebinju. Nastupao je za U-19 i U-21 reprezentaciju BiH. Stigao je iz Trabzonspora, a nastupao je još i za Leotar, Sarajevo, Travnik, Olimpik, Čelik, Mladost DK, Balikesirspor. Može igrati na pozicijama lijevog i desnog krila kao i polušpica. Potpisao je dvogodišnji ugovor", saopćeno je iz FK Velež.