Opuštena atmosfera pred utakmicu
238

Većina reprezentativaca BiH stigla u Alžir

Klix.ba
Reprezentativci "A" selekcije Bosne i Hercegovine danas su se počeli okupljati u Alžiru, gdje će u srijedu odgirati prijateljsku utakmicu sa selekcijom domaćina.

U hotelu "Sheraton" danas su doputovali Spahić, Zukanović, Mujdža, Bešić, Salihović, Ibišević, Ibričić, Šehić, Misimović, Medunjanin, Lulić, Pjanić, a letom iz Sarajeva došli su Vranješ, Vršajević, Stevanović, Svraka, Sesar i Avdukić. U večerašnjim satima očekuje se dolazak Džeke, Šunjića te selektora Safeta Sušića, a čuvar naše mreže, Asmir Begović, sutra će se priključiti ekipi.

Većina reprezentativaca noć je provela u ugodnoj i opuštenoj atmosferi razgovarajući o novostima u njihovim klubovima, a Spahić, Ibišević i Salihović ističu da je ovo okupljanje za sve izuzetno važno, te da se svaka utakmica očekuje sa velikim nestrpljenjem.

"Počeli smo dobro kvalifikacije, na tabeli dijelimo prvo mjesto sa Grčkom i volio bih kada bi ovu godinu završili pobjedom, ali i da poboljšamo poziciju na FIFA rang listi.“, izjavio je kapiten Emir Spahić, a isto mišljenje ima i bh. reprezentativac, Sejo Salihović:

"Izazov mi je kad igram za reprezentaciju i nema razlike između prijateljskih i kvalifikacionih utakmica, tako da uvijek pokušavam igrati najbolje što mogu.“

Vedad Ibišević u dosadašnjem takmičenju zabilježio je odličnu formu sa golovima koje postiže u svom klubu, a pečat na iste postavlja sa nastupima za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, a dijeli isto mišljenje sa kapitenom i Salihovićem.

"Uvijek je dobro kad se vidimo i družimo nekoliko dana, posebno što je atmosfera odlična u reprezentaciji, drugačija od one u klubovima u kojima igramo. Mene raduje svaki dolazak i svaka utakmica, a pošto je ova sa Alžirom na kraju godine, dobro bi bilo da pobijedimo.", ističe Ibišević.

Pred našom selekcijom je jedan trening koji će biti održan sutra sa početkom od 18:00 sati, kada će i u srijedu 14. novembra, reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrati prijateljski meč sa selekcijom Alžira.

Očekivanja domaćina su da će utakmicu sa tribina pratiti oko 80.000 gledalaca.