Nogomet
0

Vastić: Razočaran sam rezultatom, ali ne igrom

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Kada je Ivica Vastić ušao u igru u 61. minuti utakmice doživio je ovacije na stadionu Ernst Happel. Premda je ušao u 39. godinu života Vastić je dočekan kao spasitelj. Na domaću nesreću, a sreću hrvatskih navijača nije uspio izvući Austrijance iz ponora.

"Razočaran sam porazom, ali smo nakon razočaravajućih utakmica pružili dobru partiju. No, to ovoga puta nije bilo dovoljno," istaknuo je Hrvat s austrijskom putovnicom. Vastić je u dresu austrijske vrste upisao ukupno 49 nastupa i postigao 13 pogodaka, a Josef Hickersbergera ga je vratio u reprezentaciju nakon nekoliko godina pauze.

"Hrvatska se pokazala iznimno čvrstom jer je uspjela zadržati prednost. To je odlika velikih momčadi," dodao je Vastić, koji nije bio zadovoljan što je u igru ušao tek pola sata prije kraja susreta.

Vastić, koji je ove sezone igrao za Linz, smatra kako usprkos porazu Austrijanci nisu izgubili sve izglede za nastavak natjecanja.

"Još nije gotovo. Igramo dobro, a ispred nas su još dvije utakmice," naglasio je dodavši kako se taktika koju su pripremili za susret srušila u četvrtoj minuti nakon Modrićeva pogotka.

"Sve što smo gradili i planirali palo je u vodu i morali smo mijenjati naše planove. Na žalost nismo uspjeli," zaključio je Vastić.