Nogomet
66

Varešanović: Nema euforije, s obje noge čvrsto stojimo na zemlji

Piše: A. M.
Mirza Varešanović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Mirza Varešanović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Olimpic igra u odličnoj formi u posljednje vrijeme. Vukovi s Otoke nakon ubjedljive pobjede u Kupu protiv Čelika, danas su na Bilinom Polju porazili istog protivnika, ovog puta minimalnim rezultatom.

Trener Mirza Varešanović imao je razlog za zadovoljstvo.

“Zadovoljan sam igrom i donekle rezultatom. Nije mala stvar bilo koga pobijediti dva puta u četiri dana. Čelik je evidentno u krizi i svaki im je bod zlata vrijedan. Utakmica je bila od velike važnosti za njih, doživjeli su i pozitivan šok promjenom trenera, tako da sam ja očekivao tvrdu i neizvjesnu utakmicu”, izjavio je za Klix.ba, Varešanović.

“Nastojao sam igračima kazati da je meč igran u srijedu protiv Čelika prošlost i da je danas potpuno nova utakmica i drugačiji protivnik. Bilo je do gola nekih prilika, ali smo jednu pravu iskoristili i pobijedili. Po meni je ovo sasvim zaslužena pobjeda”, dodaje Varešanović.

Olimpic je imao otvaranje iz snova, najavivši kandidaturu za plasman u sam vrh tabele.

“Krenuli smo dobro, ali za nama je tek deset kola. Važno je da nema euforije i da čvrsto ostanemo s obje noge na zemlji. Imamo pauzu da dobro odmorimo, a onda nam slijedi Široki Brijeg. Ako vrijedimo red je da pobijedimo i jednog takvog protivnika. Ako oni nadigraju nas, mi ćemo im pružiti ruku i čestitati", najavio je Varešanović.