Nakon poraza u Evropi
131

VAR je unio tugu među igrače Zrinjskog: Centimetri su odlučili, bili smo bolji rival

D. P.
Mostarci su ponosni na svoj nastup (Foto: Screenshot)
Mostarci su ponosni na svoj nastup (Foto: Screenshot)
Nogometaši Zrinjskog bili su zadovoljni igrom, ali ne i rezultatom protiv Legije u meču koji je odigran sinoć u Mostaru i završen je rezultatom 1:2.

Zrinjski je poražen u trećem kolu Konferencijske lige od poljskog predstavnika, što mu je drugi vezani i nesretni poraz u ovom takmičenju. Predstavniku naše zemlje poništena su dva gola za poravnanje, a iz kluba su svi uvjereni kako su zaslužili više.

"Nismo zadovoljni rezultatom, izgubili smo, ali svime ostalim možemo biti zadovoljni. Postigli smo dva gola, poništeni su nam, ali smo ponosni na sebe. Nijanse su odlučile, bili smo bolji i dominantniji, ali kod njih se vidjelo da iskorištavaju svaku šansu i da imaju više evropskih utakmica", rekao je Damir Zlomislić.

Sličnog stava je bio i Filip Bradarić, koji je poručio kako su nijanse, odnosno centimetri, odlučili pobjednika ove utakmice.


"Mi njima moramo čestitati, ali mi imamo osjećaj da su toliko nijanse odlučivale, da možemo reći da smo svi vjerovali kako ih trebamo dobiti. Realno je reći da smo bili bolji, milimetri su odlučili", rekao je Filip Bradarić.

Trener Krunoslav Rendulić na konferenciji za medije poručio je da su u klubu svi tužni zbog poraza te da su dva ili tri centimetra odlučila pobjednika.

Najbolji strijelac Zrinjskog Nemanja Bilbija poručio je kako njegov tim nije zaslužio poraz te da nije lako jer u našoj ligi nema VAR-a pa na ovakve situacije niko nije navikao.