Nogomet
1

Van Persie srušio Arsenal, Begović primio tri gola i dobio žuti karton

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
U velikom derbiju 11. kola engleske Premierlige Manchester United je na svome Old Traffordu pobijedio vodeći Arsenal s 1-0 pogotkom Robina van Persieja.

Nakon očajnog ulaska u sezonu United se sada vratio u igru za naslov. Skočio je na peto mjesto s pet bodova manje od ''topnika'' koji su i poslije drugog poraza u sezoni ostali na vrhu, ali sada imaju samo dva boda više od Liverpoola.

United je bio daleko bolja ekipa u prvom poluvremenu, a to je i naplatio u 27. minuti. Wayne Rooney je izveo korner, a bivši kapiten Arsenala Robin van Persie pobjegao svim čuvarima i glavom svladao Wojciecha Szczesnyja. Holanđanin je žestoko proslavio pogodak, odgovorivši tako menadžeru ''topnika'' Arseneu Wengeru koji ga je u najavi utakmice nazvao Arsenalovim čovjekom.

U drugom su poluvremenu gosti puno više napadali i pokušavali doći do izjednačenja, ali to im na kraju nije uspjelo. Štoviše, najveću je priliku u drugih 45 minuta imao Rooney.

Na ovaj je način prekinuta serija Arsenalovih nogometaša od deset uzastopnih gostovanja u Premierligi u kojima nisu poraženi. U tom su nizu, podsjetimo, ubilježili čak devet pobjeda i jedan remi, a zadnji su put izgubili u martu od Tottenhama. No, gostovanja na Old Traffordu su za ''topnike'' posljednjih godina prilično problematična. U posljednjih deset utakmica u svim takmičenjima United je pred svojim navijačima devet puta bio bolji od Wengerove ekipe, a jedan je ogled završio remijem.

Spomenimo i da su nevjerojatnu utakmicu u Walesu odigrali Swansea i Stoke. Gosti su vodili s 2-0, domaći su potom napravili potpuni preokret, da bi na kraju dvoboj završio bez pobjednika (3-3). Naš reprezentativni golman i golman Stokea je zaradio žuti karton u ovoj utakmici.

 

Premierliga, 11. kolo:

Manchester United - Arsenal (Van Persie 27) Swansea - Stoke 3-3 (Bony 56, 86, Dyer 74 / Walters 8, Ireland 25, Adam 90+6) Sunderland - Manchester City 1-0 (Bardsley 21) Tottenham - Newcastle 0-1 (Remy 13)