Izvrsna atmosfera
33

Van Gaalov show na pressu Nizozemske pred Argentinu: Nas dvojica se danas ljubimo u usta

D. P.
Van Gaal je ponovo nasmijao sve prisutne (Foto: Screenshot)
Van Gaal je ponovo nasmijao sve prisutne (Foto: Screenshot)
S Louisom van Gaalom nikada nije dosadno na konferencijama za medije, a tako je bilo i danas uoči duela protiv Argentine u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva.

Selektor Nizozemske odlično je raspoložen uoči velikog derbija u Kataru i duela svoje reprezentacije protiv moćne Argentine. To se moglo vidjeti na današnjoj press konferenciji na kojoj je prisustvovao i Memphis Depay.

Van Gaal je odgovorio na pitanje o Angelu di Mariji, Argentincu koji ga je svojevremeno u intervjuu nazvao najgorim trenerom na svijetu jer je bio u njegovoj nemilosti tokom epizode u Manchester Unitedu.

"Di Maria me naziva najgorim menadžerom kojeg je ikada imao? On je jedan od rijetkih igrača s takvim mišljenjem i stvarno mi je žao. Tužno je to što je rekao", istakao je nizozemski stručnjak.

Potom je Van Gaal uporedio njegovu situaciju s Memphisom Depayom, koji je također u tom periodu imao problema s trenerom u Manchester Unitedu.

"I Memphis se s tim morao nositi u Manchester Unitedu, pa se sada ljubimo u usta. Memphis ne želi taj poljubac u usta, ali to je u redu", dodao je nizozemski selektor nakon čega se smijeh prolamao salom koja je ugostila konferenciju za medije.

Memphis Depay nije mogao zaustaviti smijeh nakon ove konstatacije Van Gaala. Ipak, za Nizozemsku je najvažnije da je atmosfera uoči Argentine izvrsna u svlačionici te da svi vjeruju u uspjeh protiv favorizovanih Južnoamerikanaca.