Ima ih još
26

Uzdanica Engleske na ruci ima bizarnu tetovažu: Objasnio je šta majmun predstavlja

D. P.
Shaw je objasnio vezu tetovaže i sina (Foto: NS Engleske)
Shaw je objasnio vezu tetovaže i sina (Foto: NS Engleske)
Tetovaže i nogometaši oduvijek su bili neraskidiv spoj i gotovo da je teško pronaći igrača koji danas nema neki crtež na svom tijelu. Neke od tetovaža su zaista bizarne.

Jedna od njih, možda i najbizarnija na Svjetskom prvenstvu, nalazi se na ruci jedne od najvažnijih uzdanica reprezentacije Engleske u Kataru.

Luke Shaw u Katar odlazi kao jedini lijevi bek u timu. Odgovornost na njemu je ogromna pošto Gareth Southgate nema "školovanog" lijevog beka nakon povrede Bena Chillwella pa je sasvim sigurno da će imati veliku minutažu.

No, osim zbog važne uloge u igri, Shaw je privukao pažnju medija i zbog bizarne tetovaže koju nosi na ruci.

Riječ je o majmunu brenda Coco Pops, koji se proslavio proizvodnjom slatkiša i slatkih žitarica, a kakve to veze ima sa Shawom, objasnio je u izjavi za YouTube kanal Lions den.

"Moj sin je opsjednut Coco Popsom. Jede ih svako jutro i mislio sam da bi bilo super uraditi takvu tetovažu jer on toliko voli moje tetovaže", rekao je Shaw.

Zanimljivo, bek Uniteda ima još jednu tetovažu kojom je privukao pažnju. U pitanju je preslikana fotografija svog prvog profesionalnog ugovora u karijeri.