Nogomet
29

Utakmica u Širokom uzela danak, povrede Suljića, Tadejevića, Melunovića i Hadžića

Piše: D. B.
Emir Hadžić, napadač FK Sarajevo
Emir Hadžić, napadač FK Sarajevo
Nakon utakmice protiv Širokog Brijega, odigrane u nedjelju, koja je završena rezultatom 2:1 u korist Širokobriježana, četiri igrača FK Sarajevo su se požalila na povrede, što znači da fizioterapeut Bordo ekipe Ismar Hadžibajrić ima pune ruke posla.

Prema Hadžibajrićevim riječima, Emira Hadžića, napadača FK Sarajevo, na terenu neće biti možda i dvije sedmice. On ima povredu ligamenata skočnog zgloba desne noge. Hadžić je za portal Klix.ba rekao da osjeća bolove i da na zglobu ima dosta otoka te je potvrdio da neće moći nastupiti u naredne dvije utakmice.

Osim Hadžića, povrede su zadobili Mario Tadejević i Alen Melunović. Iako se strahovalo da je Tadejevićeva povreda ozbiljnije prirode, nakon detaljnog pregleda i snimanja je ustanovljeno da se ne radi o ozbiljnijoj povredi. Melunovićeva povreda također nije ozbiljna, a Hadžibajrić se nada kako bi bar jedan od njih mogao biti spreman za utakmicu u srijedu protiv Travnika.

Asmir Suljić je dobio nekoliko udaraca u natkoljenicu, koji nisu ozbiljnije prirode, ali popularni Šejtan svakako nema pravo nastupa protiv Travnika zbog žutih kartona.