Izazvan haos
81

Utakmica u francuskoj Ligue 1 prekinuta nakon sukoba navijača i igrača na terenu

N. K.
Navijači uletjeli na teren (Foto: Screenshot)
Navijači uletjeli na teren (Foto: Screenshot)
Utakmica 3. kola francuske Ligue 1 između Nice i Marseillea koja se sinoć igrala na stadionu Allianz Riviera prekinuta je u 74. minuti nakon haosa kojeg su izazvali domaći navijači koji su uletjeli na teren i sukobili se s gostima.

Grupa navijača s južne tribine preskočila je ogradu i željela se sukobiti s gostujućim nogometašima nakon što je Dimitri Payet odgovorio na provokacije koje su trajale čitav meč.

Naime, domaći navijači su tokom cijelog susreta ubacivali razne predmete i gađali igrače Marseilla, a najviše golmana Mandandu i igrače koji bi dolazili da izvedu korner.

[TWITTER]1429540416899092482[/TWITTER]

Nakon odgovora Payeta, uslijedilo je višeminutno naguravanja domaćih navijača, zaštitara i članova obje ekipe, a onda je sudija Bastien poslao timove u svlačionice.

U trenutku prekida Nice je vodila rezultatom 1:0 golom Kaspera Dolberga, a vrijedi istaći da su se domaći igrači nakon nekoliko minuta vratili na teren u nadi da će se meč i okončati.

[TWITTER]1429543839069609997[/TWITTER]

Međutim, gosti su odlučili da neće izaći na teren pa su velike šanse da će ova utakmica biti registrovana rezultatom 3:0 za Nicu.

Inače, Radio Monte Carlo navodi da su domaći navijači Payetu ogrebali leđa, dok su se na gušenje nakon meča žalili Matteo Guendouzi i Luan Peres.