Jose Mourinho
0

"Utakmica s Atleticom je kao i svaka druga"

Totalsport
Jose Mourinho (Foto: AP)
Jose Mourinho (Foto: AP)
Za najjači tim za susret protiv Atletica odlučio se Realov trener Jose Mourinho u najavi madridskog derbija koji se na Santiago Bernabeu igra u nedjelju u sklopu 10. Primerinog kola.

Utakmica je to koju "kraljevi" dočekuju na prvom mjestu bez ijednog poraza i sa sve četiri domaće pobjede, ali i koja "briše" pravila u 90 minuta. Svjestan je toga i portugalski strateg vodeće Primerine ekipe pa zato i kreće po puni plijen, uz to odbacujući važnost samog susreta za veliku većinu žitelja Madrida.

"Nama je to samo još jedna utakmica u nizu, nikakav poseban ispit. Moj tim ne igra da bi pobjeđivala u derbiji, već za naslov na kraju sezone. Za to će, pak, potrebna biti i ova tri boda", kaže.

"Ko će igrati? Oni koji danas startaju mogu sutra sjediti na klupi, a isto važi i u drugom smjeru. Važan je tim. Želim pobjedu protiv Atletica, ne zato što je to Atletico ili zato što je derbi, već zato što ona donosi bodove. Morat ćemo za njih biti na najvišem nivou", dodao je Mourinho i naklonio se suparničkom golmanu Davidu de Gei.

"Atletico ima mladog golmana koji je, na moju žalost, poput Ikera Casillasa."

Upravo je De Gea najavio susret s druge strane: "Realu nećemo olakšati. Nadam se dobroj utakmici i za nas pozitivnom raspletu. Njihova je forma dobra, ali i mi smo u pozitivnom tonusu. Ronaldo? Dobro mu ide, ima sreće u napadu."