Nogomet
25

Uščuplić: Želimo nastaviti niz i pobjedom okončati prvenstvo

FENA
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Nogometaši Sarajeva u subotu dočekuju ekipu Radnika iz Bijeljine, u susretu posljednjeg, 30. kola BHT Premijer lige BiH.

Trener Sarajeva Dženan Uščuplić ističe da ekipa želi nastaviti niz dobrih rezultata i prvenstvo okončati trijumfom pred svojim navijačima.

"Očekujem da ćemo nastaviti pozitivan niz koji imamo u posljednjih pet-šest utakmica. Očekujem maksimalnu odgovornost svih igrača koji će izaći na teren. Cijenimo Radnik koji na Koševo dolazi rasterećen i koji će sigurno pokušati da iznenadi", kazao je Uščuplić.

Optimisti uoči meča, koji se igra u subotu u 17 sati, jesu i mladi igrači Sarajeva Adnan Kovačević i Samir Radovac.

Očekuju pobjedu i nastavak niza dobrih rezultata ekipe te pozivaju navijače da ih podrže u posljednjoj utakmici u prvenstvu.

Trener Sarajeva Uščuplić osvrnuo se i na prvi meč polufinala Kupa BiH i pobjedu nad Čelikom u Zenici od 2:0. Naveo je da je njegova ekipa ostvarila veliku prednost, ali da posao još nije završen.

"Ovo je bilo samo prvo poluvrijeme. Čelik će sigurno u Sarajevo doći da pokuša nadoknaditi zaostatak. Nadam se da ćemo odigrati onako kako znamo i poslije osam-devet godina vratimo trofej", kazao je Uščuplić.