Nogomet
3

Uščuplić: Imali smo izuzetne prilike; Hukić: Remi je realan rezultat

Klix.ba
Nogometaši Čelika večeras su na Bilinom Polju nastavili tradiciju bez poraza u derbiju sa ekipom Sarajeva u okviru prvenstvenog takmičenja.
Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba

Večerašnji rezultat od 1:1 za Zeničane je vjetar u leđa za dalji tok takmičenja, ali sa Bilinog Polja vidno razočaran je otišao trener Sarajeva Dženan Uščuplić koji je na konferenciji za novinare kazao kako su njegovi izabranici propustili dosta prilika za pobjedu.

"Zadovoljan sam prvim poluvremenom jer smo otvorili utakmicu onako kako smo se dogovrili i poveli smo sa 1:0. Trebali smo utakmicu riješiti u prvom poluvremenu gdje smo imali izuzetne prilike i vjerujem da bi utakmica onda otišla u drugom smjeru. Drugo poluvrijeme pojedini, iskusni igrači, nisu odigrali onako kako se od njih očekivalo i normalno je da nakon tri ili četiri ispuštene šanse slijedi kazna. Nakon izjednačenja Čelika pokušali smo se vratiti sa izmjenama, ali nismo uspjeli da zabijemo taj gol i čestitam Čeliku na remiju", kazao je Uščuplić.

Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba

Trener Čelika Nizah Hukić zadovoljan je bio igrom nogometaša Čelika, iako su u prvom poluvremenu imali problema sa strahom te oporavkom nakon primljenog gola.

Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba

"Sigurno je da smo se pribojavali ekipe Sarajeva koja posjeduje najveći kvalitet u ligi. Poslije njihovih sjajnih igara u Evropi, dobro im je došla pauza i to se vidjelo u prvom poluvremenu. Na mojim igračima se vidjela doza straha, rano smo primili gol i nismo se mogli oporaviti od toga sve do poluvremena. Sa izmjenama smo pokrenuli ekipu, puno više je trke bilo, borbenosti i to se osjetilo na terenu gdje smo uspjeli izjednačiti. Imali smo dosta prilika za pobjedu, ali Sarajevo je bilo opasno i imali su transformacije igre sa svojim brzim igračima i kad se sve sabere mislim da je neriješeno ipak realan rezultat", zaključio je Hukić.