Nogomet
10

Uščuplić i Okić: U Lukavicu po prvu gostujuću pobjedu u sezoni

Piše: D. B.
Na konferenciji za medije FK Sarajevo održanoj uoči utakmice 7. kola BHT Premijer lige BiH koju Bordo ekipa igra u Lukavici protiv Slavije, novinarima su se obratili šef stručnog štaba Dženan Uščuplić i nogometaš Ševko Okić.

"Prošli put smo igrali u maju po katastrofalnom terenu. Pokušali smo igrati našu igru, nismo uspjevali, ali smo ipak dali pogodak za preokret i krenuli na put po titulu. Nadam se da je teren sada bolji i da ćemo ono na čemu smo radili proteklih dana pokušati prezentovati na terenu. Nadam se da možemo do prve gostujuće pobjede, dat ćemo i više od svojih mogućnosti", izjavio je Uščuplić.

Dženan Uščuplić
Dženan Uščuplić

Radovac i Velkoski konkurišu za sastav, ali ne i Berberović.

"Radovac je bio suspendovan jednu utakmicu i sutra će biti u kombinaciji za sastav. Berberović je jučer odradio prvi trening, pa će biti spreman za 10 ili 15 dana. Velkoski je bio s reprezentacijom Makedonije, ali nije igrao, pa računamo i na njega za utakmicu sa Slavijom", dodao je trener FK Sarajevo.

Ševko Okić
Ševko Okić

Novinarima se nakon Uščuplića obratio i Okić, koji očekuje osvajanje sva tri boda.

"U svakoj utakmici idemo na pobjedu, tako će biti i sutra. Pauza nam je dobro došla, dodatno smo se fizički i psihički pripremili. Ako sutra uđemo na pravi način u utakmicu, pobjeda neće doći u pitanje", rekao je Okić.

Upozorio je da se protivnik mora shvatiti ozbiljno

"Slavija je ugodno iznenađenje ove sezone, skupili su bodove i neće nam biti lako. Ne treba ih shvatiti neozbiljno, to je sigurno", završio je Okić.

Utakmica Slavija - Sarajevo počinje u 16:30 sati.