Reakcije nakon utakmice
7

Urnebesni odgovori Džeke i velike pohvale: Henry ismijavao kolegu, Schmeichel dobio "šta je tražio"

K. H.
Edin Džeko (Foto: Screenshot/Twitter)
Edin Džeko (Foto: Screenshot/Twitter)
Bh. napadač Edin Džeko i njegovi urnebesni odgovori nakon pobjede protiv Milana u prvom meču polufinala Lige prvaka privukli su veliku pažnju na društvenim mrežama. Pitanja je postavljao legendarni golman Peter Schmeichel, a dotakao se i prijateljstva s bivšim saigračem Micahom Richardsom.

Nakon što mu je na početku Schmeichel čestitao na pobjedi i sjajnom golu, Džeko je vidno raspoložen i uz osmijeh odgovorio:

"Prije svega, drago mi je da te vidim. Mislim da ni ti to ne bi odbranio."

"Kada je Micah Richards vidio da igraš u prvoj postavi umjesto Lukakua, on je rekao: 'Oh, to je moj najbolji prijatelj, on će zabiti gol'. Da li je on tvoj najbolji prijatelj?", pitao je Schmeichel, nakon čega je Džeko odgovorio:

"Nije moj najbolji prijatelj, ali je moj prijatelj. Imam li poruku za njega? Nadam se da ću te vidjeti u finalnoj utakmici." Richards je s oduševljenjem dočekao ovakvu Džekinu reakciju, iako ga je legendarni Thierry Henry ismijavao zbog načina na koji mu je naš napadač odgovorio.

Ipak, Richards je u nastavku imao samo riječi hvale za našeg igrača.

"On je briljantan, on je najpristojniji čovjek ikada. On je radioholičar. Kada ljudi govore u Manchester Cityju, svi spominju Aguera, Balotellija, Teveza, ali Džeko je uvijek bio 'druga violina'. Kada je otišao u Romu, rekli su da je 'gotov', ali je on tamo postigao mnogo pogodaka, a to još uvijek radi u Interu", rekao je Richards.

To nisu bile sve pohvale na račun našeg igrača, a u emisiji BT Sportsa hvalili su ga Owen Hargreaves i Steven Gerrard.

"Izgleda sjajno, fokusirano i spremno. Uvijek je bio sjajan strijelac sa slabijom lijevom nogom, on je za mene perfektan centralni napadač", rekao je Hargreaves.

"Trener je donio pravu odluku što ga je izabrao ispred Lukakua. Kada imate igrača takvih kvaliteta da zadržih loptu i omogući saigračima da krenu naprijed, to stvara odličan balans u timu", dodao je Gerrard.

Sinoćnji gol je bio Džekin četvrti pogodak za Inter ove sezone u Ligi prvaka i najbolji je strijelac svog tima ove sezone u elitnom takmičenju. Ukupno, u Ligi prvaka je postigao 29. pogodaka u 73 odigrana meča, a uz to ima i 15 asistencija.