Nogomet
47

Uprkos kratkom zadržavanju na granici: Više od 130 navijača Ferencvaroša stiže u Sarajevo

Piše: E. F.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Tri autobusa puna navijača fudbalskog kluba Ferencvaroš iz Mađarske stižu u Sarajevo uprkos njihovom kratkom zadržavanju na Međunarodnom graničnom prelazu Šamac.

Potvrdila je ovo za Klix.ba i Jasminka Mujić iz Granične policije BiH dodavši da je jedan od navijača vraćen sa graničnog prelaza nakon što je kontrolom njegovih dokumenata utvrđeno da Interpol potražuje ličnu kartu koju je on dao na uvid Graničnoj policiji BiH.

Zbog ove kontrole i zabrane ulaska u našu zemlju jednom od navijača, i svi ostali, tačnije 131 fan mađarskog kluba, kratko su se zadržali na graničnom prelazu sa BiH.

Naime, iako je ostalima omogućen ulazak u našu zemlju, oni su, negodujući zbog zabrane ulaska jednom od njih, odlučili ostati na granici i na taj način pokušati izvršiti pritisak na granične policajce kako bi svi mogli doputovati u Sarajevo.

Ipak, to navijaču sa spornom dokumentacijom nije dopušteno, a ostali navijači su, na koncu, ipak doputovali u BiH.

Revanš susret drugog pretkola Evropske lige između Željezničara i Ferencvaroša bit će odigran danas od 18 sati na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase, a prema svemu sudeći mađarski tim ipak će imati podršku sa tribina.