Zbog povreda
1

United u problemima: Kagawa i Van Persie propuštaju Wigan?

Totalsport
Shinji Kagawa
Shinji Kagawa
Iako je japanski nogometaš Shinji Kagawa rekao da se ne radi o ozbiljnoj povredi, zbog koje je propustio utakmicu protiv Iraka, njegov klub Manchester United poslao ga je na detaljne preglede leđa.

Iz klupskih izvora doznajemo da se Japanac vratio u Carrington (trening-baza Uniteda) s bolovima u leđima, istima koji ga prate tokom cijele igračke karijere, još od malih nogu. Doktorska služba "crvenih vragova" odlučila je najozbiljnije pristupiti problemu i poslati Kagawu na detaljne pretrage kojima bi se utvrdio prvobitni razlog bolova, kako bi se što kvalitetnije nakon toga pristupilo liječenju.

S obzirom da se smatrao upitnim za susret protiv Wigana ovog vikenda, slobodno se može zaključiti da će Kagawa propustiti taj dvoboj u sklopu 3. kola Premierlige.

Osim njega susret će vjerovatno propustiti i strijelac hat-tricka u prošlome kolu protiv Southamptona (pobjeda 3-2) - Robin van Persie. On se povrijedio u prvom poluvremenu utakmice evropskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2014. godine protiv Mađarske.

United je odlučio, s obzirom na doista krhko zdravlje holandskog napadača, staviti Van Persieja pod 48-satni nadzor, te ne dopustiti da im se, nakon Waynea Rooneyja, povrijedio još jedan ključan igrač.