Odigrana dva meča
26

Union Berlin osvojio prvi bod u Ligi prvaka, Sociedad napravio veliki korak ka nokaut fazi

N. M.
Detalj sa susreta Napolija i Union Berlina (Foto: EPA-EFE)
Detalj sa susreta Napolija i Union Berlina (Foto: EPA-EFE)
Odigrana su prva dva susreta večerašnjeg programa 4. kola Lige prvaka. Napoli i Union Berlin su remizirali, a Real Sociedad je pobjedom nad Benficom napravio veliki korak ka nokaut fazi elitnog takmičenja.

Napoli i Union Berlin su na stadionu Diego Armando Maradona podijelili bodove odigravši 1:1, a njemački tim je tako osvojio svoj prvi bod u Ligi prvaka.

Bolje je italijanski tim ušao u meč te je tražio rani gol, ali su se Nijemci uspjeli odbraniti. Prvu veću priliku je Napoli imao u 23. minuti preko Natana, čiji šut glavom iz peterca završava na stativi.

Do pogotka je Napoli stigao u 30. minuti kada je Anguissa iz blizine glavom zatresao mrežu gostiju na asistenciju Di Lorenza, ali je odlukom sudija iz VAR sobe gol poništen zbog prekršaja. No, nije ni VAR mogao spasiti Union u 39. minuti kada Politano pogađa za 1:0.

Union je sjajnu šansu da poravna imao u nadoknadi prvog dijela, kada Juranović pogađa stativu.

Izjednačio je Union u 52. minuti nakon sjajnog kontranapada, koji na asistenciju Beckera golom kruniše Fofana za 1:1. Priliku za preokret je nedugo nakon toga propustio Becker.

Gledali smo nakon toga ravnopravnu borbu dva tima, a do kraja se rezultat nije mijenjao i ostalo je 1:1.

U drugom je meču Real Sociedad sve riješio u prvih dvadesetak minuta. Već u 6. je Merino načeo mrežu Benfice, da bi potom Oyarzabal i Barrenetxea povisili na nedostižnih 3:0.

Pokušala se Benfica vratiti i u 49. minuti je preko Rafe Silve smanjila na 3:1, ali jasno je bilo da je poraza spašava samo čudo.

Ono se nije desilo i Sociedad je rutinski slavio.

Sociedad je sada na korak od nokaut faze jer je lider grupe D s 10 bodova, tri više od Intera i sedam od RB Salzburga koji večeras u Austriji imaju međusobni okršaj. Benfica je bez bodova.

Remijem je sve ostalo otvoreno u grupi C jer je Napoli drugi sa sedam bodova, četiri više od Brage koja večeras igra s liderom Real Madridom (devet bodova). Union je posljednji, a večerašnji bod mu je prvi osvojeni u četiri meča.

Rezultati i strijelci:

Grupa C:

Napoli - Union Berlin 1:1 (Politano 39' / Fofana 52')

Grupa D:

Real Sociedad - Benfica 3:1 (Merino 6', Oyarzabal 11', Barrenetxea 21' / Rafa Silva 49')

Tabele: