Nekoliko ozbiljnije povrijeđenih
42

VIDEO / "Ulični rat" poljskih i ruskih huligana u Varšavi uoči utakmice

Totalsport
Uoči dvoboja 2. kola skupine A između Poljske i Rusije u Varšavi je došlo do nekoliko tučnjava poljskih i ruskih huligana, međusobno i s policijom, a prema neslužbenim informacijama ima i ozbiljnije ozlijeđenih.

Nekoliko sati prije susreta koji je i UEFA ocijenila visokorizičnim, dogodilo se nekoliko navijačkih izgreda, a najteži se zbio u središtu Varšave kada je grupa domaćih huligana napala Ruse, a ovi su im jednako žestoko odgovorili. Tokom obračuna desetine navijača su se međusobno tukli, a neki su zadobili opekline od baklji i petardi.

Prema navodima The Associated Pressa nakon završetka "uličnog rata" nekoliko je navijača ostalo ležati na mjestu obračuna, a neki se čine ozbiljnije povrijeđeni.

Sukobi su nastavljeni i u blizini stadiona gdje su huligani jedni druge gađali kamenjem i svime što im je došlo pod ruku.

Navodno je sve zakuhala veća skupina ruskih navijača koja je prateći visoko podignuti nacionalni grb krenula prema stadionu pjevajući nacionalne pjesme. Takvo ponašanje brojni Poljaci zbog duge phistorije loših političkih odnosa dvije zemalje shvatili su kao provokaciju pa su krenuli u napad.

Policija je uhapsila desetine sudionika ovih incidenata.