Nogomet
17

"Ulični fudbal" za osnovce i ove godine u centru Sarajeva

Klix.ba
Marketing agencija B40, krajem maja organizuje "Beko Street Football 2016", turnir u “malom fudbalu” za osnovce.

Kao i u protekle četiri godine, očekuje se učešće preko 600 djece iz Sarajevo i šire. Timovi se sastoje od četiri igrača na terenu i tri zamjene. Takmičari će biti podijeljeni u tri konkurencije: do 5. razreda, do 7. razreda, do 9. razreda osnovne škole.

Zainteresovane školske ekipe se mogu prijaviti do 13.05.2016. godine. Turnir će se održavati od subote 21.05. do srijede 25.05.2016. godine na terenu, koji će za ovaj turnir biti napravljen na platou ispred BBI Centra.

Cilj projekta je uključivanje što više djece u sportske aktivnosti. Učešće ekipa je besplatno. Najbolje tri ekipe u sve tri konkurencije će osvojiti diplome i nagrade.

Projekat su podržali: Beko, Happy, Argeta, Konzum, Skycola, Snickers, BBI Centar, RailCargo Logistics i Knap studio. Medijski pokrovitelji: Klix.ba, RSG radio, Antena Sarajevo, Oslobođenje, Hayat TV, footgoll.com, Metromedia, i scsport.ba.

Vise informacija o “Beko Street Football 2016” možete saznati na web-stranici www.b40.ba/streetfootball, putem telefona 033 203 846 i e-maila: [email protected].