Opšta tučnjava u hotelu
104

Ukrajinski nogometaši pretukli Ruse u Antaliji, Turci napravili veliki propust u organizaciji

K. H.
Foto: Screenshot/Twitter
Foto: Screenshot/Twitter
Nogometaši ukrajinskog Minaja i ruskog Jaroslavlja potukli su se u hotelu u Antaliji, a da se incident zaista dogodio, potvrdili su na zvaničnoj stranici kluba iz Ukrajine.

"Jučer, 13. februara, u hotelu Royal Sigunas u Turskoj dogodila se tučnjava u kojoj su učestvovali predstavnici Minaja i 'zemlje 404' - Šinnnik Jaroslavlja", istakli su na zvaničnoj Facebook stranici.

Razlog sukoba je, navode Ukrajinci, "sramotno ponašanje" nogometaša ruske ekipe prema osoblju hotela te provokativni uzvici upućeni Ukrajincima.

Ruski mediji su pisali kako su Ukrajinci tjerali predstavnike kluba iz Rusije da pjevaju himnu, što iz Minaja demantuju, baš kao što su i demantovali da je u liftu hotela došlo do tučnjave.

"Do borbe je došlo, ali samo u hotelu, gdje su Rusi stali u ravnopravnom sastavu. Broj žrtava na njihovoj strani potvrđuje činjenicu šta se desilo", saopćili su iz kluba.

Dalje je potvrđeno kako su nakon te borbe Ukrajinci otišli u svoje sobe, a da su se Rusi međusobno koškali.

S druge strane, iz ovog ruskog kluba tvrde da nisu inicijatori sukoba.

"Službeno izjavljujemo da nismo bili inicijatori sukoba. Naši igrači su djelovali kao prava ekipa, stali su u odbranu svog saigrača koji je bio napadnut. Prema rezultatima liječničkih pregleda, on nije teže povrijeđen. Trenutno smo na sigurnom, a otići ćemo u drugi hotel kako bi se izbjegli novi sukobi", saopćili su iz kluba i dodali:

"Osuđujemo svaki oblik nasilja i smatramo neprihvatljivim da se takve stvari dešavaju."