"Italijanski Fenerbahče"
37

Ugledna Gazzetta divi se Džekinim novim dostignućima: S dušom "Made in Italy"

D. P.
Džeko je lider "italijanskog Fenerbahčea" (Foto: Gazzetta dello Sport)
Džeko je lider "italijanskog Fenerbahčea" (Foto: Gazzetta dello Sport)
Nogometaši Fenerbahčea gaze sve pred sobom na startu nove sezone u svim takmičenjima, a komplimenti na račun Edina Džeke stižu sa svih strana.

Novi u nizu onih koji hvale igre Edina Džeke je najugledniji italijanski list Gazzetta dello Sport. Kako i ne bi, kad je Džeko nakon odlaska iz Italije odmah postao lider Fenerbahčea koji ruši sve pred sobom.

Slavni istanbulski klub čeka na titulu prvaka Turske već 10 godina. Čekanju bi ove sezone konačno mogao doći kraj nakon što je ekipa startala sezonu sa 16 vezanih pobjeda u isto toliko odigranih utakmica.

Za Gazzettu, lider je Edin Džeko. Posvetili su mu tekst čiji je naslov: "Fenerbahče koji obara rekorde ima dušu Made in Italy".

Tu se navodi kako je Fenerbahče pronašao kvalitet zahvaljujući igračima koji su ostavili trag u Italiji. Prvenstveno se to odnosi na Džeku, koji je nakon osam godina napustio Apenine i otisnuo se u Tursku.

"Žuto-plavi iz Istanbula jedini su među velikim evropskim ligama dobili sve dosadašnje utakmice u svim takmičenjima. Jedino Icardijev Galatasaray (koji je efikasniji i od Džeke) drži korak", navodi Gazzetta i dodaje:

"Na početku i na kraju akcije protiv Kasimpaše, mnogo je Serije A. Rodrigo Becao oduzima loptu, a tridesetak sekundi kasnije, svi slave Edina Džeku. Tako Fener putuje s 'Italijanima' kojima je velika želja osvojiti sve na Bosforu. Doslovno sve... Žuto-plavi nisu samo dobili osam utakmica u prvenstvu, nego još osam u svim takmičenjima", dodaje se.

Džeko je u turskoj Superligi postigao šest golova i dodao dvije asistencije pa je tako na drugom mjestu liste strijelaca odmah iza Maura Icardija (8 golova).