Nogomet
236

Ubjedljiva pobjeda Sarajeva u meču protiv Slavije

Piše: I. P.
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Na Koševu je odigran meč desetog kola BH Telecom Premijer lige između Sarajeva i Slavije u kojem je Bordo tim upisao važnu pobjedu od 3:0.

Prvi opasan napad Slavija je imala u 9. minuti, a Sarajevo ozbiljnije prijeti u 16. minuti preko Radovca, ali Lulić dobro interveniše.

Bandović je dobro reagovao dvije minute poslije nakon napada Slavije koji je pokušao zapečatiti Kokot. Minut kasnije Puzigaća prolazi po lijevoj strani, vraća loptu Stojčevu koji šutira s desetak metara, ali je njegov udarac izblokiran.

U 25. minuti Radovac se ponovo našao pred šansom, ali i ovoga puta bezuspješno. Dvije minute kasnije Slavija upisuje šansu. Salković nakon ubačaja šutira glavom, ali lopta odlazi u golaut.

Prije prvog gola Sarajevo je imalo odličnu šansu koju nije realizovao Velkoski. Berberović ga je uposlio, a Velkoski s desetak metara loptu šalje glavom tik iznad gola Slavije.

U 39. minuti pokušaj Stojčeva je izblokiran, ali on se vraća i proslijeđuje loptu za Velkoskog koji potom dodaje Okiću, a ovaj njegovu nesebičnost kruniše golom u 40. minuti i vodstvom Sarajeva od 1:0.

Prije kraja prvog poluvremena Dupovac povisuje na 2:0 nakon izvedenog kornera.

Početak drugog poluvremena obilježio je penal za domaće kada je srušen Okić. Puzigaća preuzima ulogu osvetnika i podiže vodstvo na 3:0.

Duljević je u 62. minuti ubacio Velkoskom koji šutira s pet metara, ali je stativa spriječila novi gol za domaćine.

Do kraja utakmice nije bilo značajnijih dešavanja.

Navijači Sarajeva nisu se oglasili do 24. minute zbog obilježavanja godišnjice tragičnih smrti Vedrana Puljića i Admira Bjelaka.

BHT Premijer liga, 10. kolo:

Sarajevo - Slavija 3:0