Nogomet
18

Ubjedljiva pobjeda nogometaša Sarajeva protiv Zvijezde

Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Nakon četiri uzastopna remija FK Sarajevo je konačno slavio u 26. kolu BHT Premijer lige savladavši Zvijezdu iz Gradačca rezultatom 3:0. Strijelci su bili Velkoski, Purić i Bilbija.

Utakmica se igrala na stadionu Koševo pred malobrojnim posjetiteljima. Momci iz Bordo tima su susret otvorili agresivno i već u prvim minutama imali nekoliko prilika.

Stojčev je u 2. minuti dobro ubacio s lijeve strane, ali je odbrana gostiju bila na mjestu. Dvije minute nakon toga Jajalo je izveo slobodan udarac, no golman gostujućih siguran na svom golu. 

Gosti su imali dobru priliku u 15. minuti, Adem je s pola terena šutirao, ali je lopta završila u rukama golmana Sarajeva, Mateja Delača.

U nastavku su domaći nogometaši pokušali doći do pogotka iz nekoliko poluprilika, ali bez većeg uspjeha.

U 41. minuti dobra akcija domaćeg tima. Jajalo je ubacio s desne strane, a Velkoski pogodio za vodstvo Sarajeva.

Nogometaši s Koševa su nakon vodećeg gola otrčali u zagrljaj Dženanu Uščupliću koji je večeras vodio ekipu s klupe nakon što je Uprava dala otkaz treneru Robertu Jarniju, a dovođenje Ljubomira Petkovića propalo.

Velkoski je i pred kraj prvog poluvremena mogao povećati na 2:0, ali je šutirao preko gola.

I u drugom poluvremenu, domaći nogometaši su imali više od igre. U uvodnim minutama su pokušali Trivunović, Bilbija, Purić...

Odlična akcija u 63. minuti, Velkoski je uposlio Purića koji je prizemnim udarcem matirao golmana Zvijezde i povisio rezultat na 2:0.

Tri minute kasnije Isanović se našao u prilici, ali Delač spašava svoju mrežu.

Igrači Bordo tima su se nakon drugog razigrali. Odličnu šansu imao je Bilbija u 69. minuti, pucao je s pet metara, ali Brkić fantastično brani.

Ipak, pred sami kraj susreta Bilbija uspijeva doći do pogotka za pravu erupciju oduševljena na tribinama stadiona Koševo i veliku pobjedu Sarajeva 3:0.

BHT Premijer liga, 26. kolo, rezultat:

FK Sarajevo - NK Zvijezda 3:0