Didier Drogba
0

"U životnoj sam formi"

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Chelseajev napadač Didier Drogba bio je oduševljen vlastitom izvedbom i dvama golovima na gostovanju u Madridu kod Atletica u 4. kolu D grupe Lige prvaka.

Drogba je u razmaku od samo šest minuta, u 82. i 88. minuti postigao dva pogotka za svoju ekipu koja je ipak propustila priliku i za četvrtu uzastopnu pobjedu u ovom takmičenju, budći da je i domaći sastav imao dvostrukog strijelca, sjajnog i vrlo rasloloženog argentinskog napadača Sergija Agüera, strijelca u 66. minuti i u prvoj minuti sudijske nadoknade.

  • Mislim da sam u životnoj formi. Doduše, s jednakim samopouzdanjem sam igrao i prije nekoliko godina. Uvijek je lakše kada te ne ometaju nikakve povrede – izjavio je Drogba.

Menadžer Chelseaja Carlo Ancelotti bio je vrlo zadovoljan, jer je njegova ekipa već nakon četvrtog kola osigurala plasman u daljnje natjecanje. Isti uspjeh u grupi D ostavrio je i portugalski prvak Porto.

  • Sretan sam što smo izborili daljnje takmičenje, to nam je jako važno. Utakmica je bila teška za nas, Atletico je igrao jako dobro, u prvom poluvremenu nas je fino pritisnuo. Stoga sam zadovoljan rezultatom, a i s našom igrom. Bili smo dobri, ne baš u najboljem izdanju, ali dovoljno dobri – rekao je Ancelotti, te pohvalio Drogbu.

  • Didier je važan igrač za nas, jedan od mnogih koji su važni u našem sastavu. Igra dobro, što nas sve u klubu čini sretnim.