28. po redu
132

U Vitezu i ove godine memorijalni turnir "Galib Mujčić", učestvuju četiri kluba

E. M.
Detalj s ranije održanog memorijalnog turnira
Detalj s ranije održanog memorijalnog turnira
U Vitezu će 29. i 30. jula biti održan 28. Memorijalni fudbalski turnir "Galib Mujčić" koji će se igrati na Gradskom stadionu u Vitezu.

Fudbalski klub Vitez i ove godine organizuje Memorijalni turnir "Galib Mujčić" koji će se održati na Gradskom stadionu u Vitezu.

Ekipe učesnice na 28. Memorijalnom turniru "Galib Mujčić" su: FK Vitez iz Viteza, FK Rudar iz Breze, NK Travnik iz Travnika i FK Rudar iz Kaknja.

Predsjednik Organizacionog odbora Jasmin Ganić za Klix.ba je kazao da su memorijalni podsjetnici na osobe koje su imale određeni uticaj na zajednicu kako je to imao veliki Galib Mujčić.

"Memorijali su podsjetnici na osobe koje su imale određenog uticaja na zajednicu ili društvo kroz historiju, kulturu, sport ili na neki drugi način društvenog angažovanja. Memorijali nam pomažu da steknemo dublje razumijevanje prošlosti i da pronađemo put da se, kao društvo, pozitivno izgrađujemo. Stoga je bitno da se kultura sjećanja održava i njeguje, kako bi nas podsjećala na ono što nikada ne smijemo zaboraviti", kaže Ganić te dodaje:

"Memorijalni turnir 'Galib Mujčić' za našu lokalnu zajednicu predstavlja značajan sportski događaj, čime se odaje počast i pomen na igrača koji je svoje prve fudbalske korake počeo u FK Vitez. Galib Mujčić je u svojoj karijeri nastupao za FK Rudar iz Kaknja, FK Timok iz Zaječara i FK Čelik iz Zenice."

Namjera organizatora turnira je da izvrši promociju fudbala, kroz učešće klubova promoviše sportski duh, inicira mlade fudbalere da spoznaju da se upornim radom može postići rezultat.

"Ove godine organizujemo 28. Memorijalni turnir što predstavlja jedan od rijetkih turnira koji ima svoj kontinuitet u trajanju. Važno je napomenuti da je Memorijalni turnir 'Galib Mujčić' dva puta imao internacionalni karakter i to 2002. godine kada je na turniru učešstvovala ekipa FK Timok iz Zaječara, Republika Srbija i drugi put 2008. godine kada je učesnik turnira bila ekipa FK Sevojno iz Sevojna, Republika Srbija", zaključuje Ganić.

Iz FK Vitez pozvali su sve zaljubljenike fudbalske igre da posjete ovaj turnir i da zajedno uživaju u fudbalskim majstorijama igrača.