Nogomet
24

U utorak suđenje Benzemi i Riberyju u slučaju prostitucije

Klix.ba
Karim Benzema i Franck Bilal Ribery
Karim Benzema i Franck Bilal Ribery
Francuska se priprema za jedno od najvećih suđenja u posljednjh nekoliko godina, a to je suđenje francuskim reprezentativcima Karimu Benzemi i Francku Bilalu Riberyju, koji su koristili usluge maloljetne prostitutke Zahije Dehar.

Benzema i Ribery su optuženi da su imali odnose sa maloljetnicom, a ukoliko budu proglašeni krivim, spominje se kazna od tri godine zatvora i 450.000 eura. Malo je onih koji vjeruju da će se to dogoditi.

Sama Zahia Dehar je već dala alibi dvojici nogometaša, rekavši istražiteljima da im je lagala o svojim godinama. Benzema je njene usluge koristio 2008. godine, a Ribery 2009. Zahia je nogometašima rekla da ima više od 18 godina, pa se zbog toga predviđa da će obojica izbjeći zatvorsku kaznu.

Na suđenju se vjerovatno neće pojaviti pomenuti trojac, a Benzema i Ribery su dobili podršku utjecajnih ljudi u svijetu nogometa, kao i podršku bivših nogometnih zvijezda.

Prošle sedmice se oglasio i francuski selektor Didier Deschamps.

"To je njihova privatna stvar i oni su u rukama pravde. Ovaj slučaj neće promijeniti moje zahtjeve od igrača, koji se tiču njihovog ponašanja u timu", kazao je Deschamps.

Ribery je dobio podršku i od Matthiasa Sammera, sportskog direktora Bayerna.

"Zabrinuti smo zbog ovog sudskog slučaja, jer je ovakve teme nemoguće ignorisati. Odgovorni smo za igrača i na njegovoj smo strani. On će od nas dobiti punu podršku", rekao je Sammer.

Suđenje će se održavati tokom četiri dana, 16., 19., 25. i 26. juna.