Nogomet
0

U prvoj utakmici grupe C Italija i Danska podijelile bodove

NINA
U prvoj utakmici grupe C Italija i Danska podijelile su bodove igrajući večeras u Guimaraesu 0:0.

S tim rezultatom puno zadovoljniji mogu biti Danci koji su tako otkinuli dva boda velikom favoritu, iako da su bili samo malo precizniji u završnicama, mogli su uzeti sva tri boda. Talijani su također, pogotovo u drugom poluvremenu, imali svoje prilike za pobjedu, ali mora se priznati da se od “azzura” koji slove kao jedni od kandidata za naslov prvaka očekivalo puno više.

Prvo poluvrijeme ne može dobiti prolaznu ocjenu. Danci su iznenadili Talijane odličnim presingom i bili bolji protivnik prvih 45 minuta, ali “azzuri” su ipak mogli na odmor otići s golom prednosti. “Atomski napad” Italije - Totti, Vieri i Del Piero - bio je gotovo nevidljiv, ali u posljednjoj minuti prvog poluvremena Del Piero i Totti su u istom napadu poslije pogreške Danske namučili Sorensena koji je u oba navrata čudesno spasio Dance od pogotka. Izabranici Mortena Olsena od prve minute su krenuli agresivno želeći pokazati Talijanima da ih se ne boje, pa su tako preko Daniela Jensena, Helvega i Jorgensena tri puta opasno zaprijetili Buffonu, ali se na odmor ipak otišlo nedirnutih mreža iako su mnogi tvrdili da je Danska ostavila puno bolji dojam.

U drugo poluvrijeme ekipe su ušle nepromijenjene, ali Italija je ušla puno opasnija. U 53. minuti Zambrotta je imao najbolju priliku do tada na utakmici kada ga je Totti odlično uposlio, ali se igrač Juventusa nije najbolje snašao našavši se sam ispred Sorensena. Četiri minute poslije i Vieri je zaprijetio, ali ni njegov udarac glavom nije mogao savladati odličnog danskog čuvara mreže. U 74. minuti Danci su imali svoju najbolju priliku. Claus Jensen je lijepo probio desnu stranu talijanske odbrane i lijepo asistirao Tomassonu koji je odlično šutirao, ali je Buffon još bolje odbranio. U nastavku akcije zaprijetio je i Rommedahl, ali Italija se spasila. U posljednjih petnaest igralo se uglavnom na sredini travnjaka. Buffon je dobro odbranio jedan opasan dalekometni pokušaj Pereza, dok je na drugoj strani Totti iz slobodnog udarca pokušao donijeti Talijanima pobjedu, ali rezultat se nije mijenjao.

Iako je završilo 0:0, drugo poluvrijeme je bilo vrlo zanimljivo i na kraju je svaka reprezentacija zasluženo osvojila po bod.

GUIMARAES - Stadion D. Alfonso Henriques. Gledatelja: 28.500. Sudac: Manuel Mejuto Gonzalez (Španjolska). Pomoćnici: Rafael Guerero Alonso i Oscar Martinez Samaniego (Španjolska). Rezultat: Danska – Italija 0:0.

DANSKA: Sorensen, Henriksen, Laursen, Niclas Jensen, Helveg, Tomasson, Jorgensen (od 72. Perez), Ebbe Sand (od 69. Claus Jensen), Daniel Jensen, Poulsen (od 76. Priske), Rommedahl. Izbornik: Morten Olsen.

ITALIJA: Buffon, Panucci, Zanetti (od 57. Gattuso), Cannavaro, Del Piero (od 64. Cassano), Vieri, Totti, Nesta, Camoranesi (od 68. Fiore), Zambrotta, Perotta. Izbornik: Giovanni Trappatoni.

ŽUTI KARTONI: Tomasson, Helveg (Danska), Cannavaro, Cassano, Gattuso, Totti (Italija).

IGRAČ SUSRETA: Thomas Sörensen (Danska).