Amaterizam ili podvala?
11

U ponoć istekao rok: PSG propustio dovesti Dembelea za samo 50 miliona eura, sada mora dati 100

E. B.
Ousmane Dembele (Foto: EPA-EFE)
Ousmane Dembele (Foto: EPA-EFE)
PSG je propustio dovesti Ousmanea Dembelea iz Barce za samo 50 miliona eura nakon što mu je u ponoć istekla ta otkupna klauzula.

PSG je dogovorio sve uslove petogodišnjeg ugovora s Dembeleom kojeg vide kao novu zvijezdu ekipe i prijeko potrebnog napadača nakon odlaska Lionela Messija, te nejasne situacije s Kylianom Mbappeom.

PSG je morao jučer potpisati dogovor s Barcelonom do ponoći s obzirom da mu je otkupna klauzula u iznosu od 50 miliona eura vrijedila do 1. augusta.

No, to se nije desilo i od danas je otkupna klauzula Francuza duplo veća, odnosno iznosi 100 miliona eura.

Navijači PSG-a su zaprepašteni ovim razvojem situacije, te su odmah počeli optuživati čelnike Svetaca za amaterizam u poslovanju s obzirom da nisu na vrijeme riješili papirologiju.

No, čitava priča bi mogla imati i drugu pozadinu. Kako javlja ugledni The Athletic, za sve je kriv Dembeleov menadžer Moussa Sissoko.

Prema navodima The Athletica, Sissoko je sabotirao transfer jer bi u slučaju prodaje za 50 miliona dobio mnogo manje novca kroz proviziju, te je učinio sve da do ponoći transfer ne bude kompletiran.

Sada ostaje samo pitanje da li će PSG platiti 100 miliona eura za Dembelea ili će se uspjeti dogovoriti s Barcelonom da plati nešto manji iznos.