Povučena suspenzija
33

U Engleskoj nastao haos jer je sudija laktom udario Robertsona, nije dobio nikakvu kaznu

K. H.
Andrew Robertson i Constantine Hatzidakis (Foto: EPA-EFE)
Andrew Robertson i Constantine Hatzidakis (Foto: EPA-EFE)
Nogometna federacija Engleske (FA) povukla je privremenu suspenziju i nije kaznila pomoćnog sudiju Constantinea Hatzidakisa, koji je laktom udario igrača Liverpoola Andrewa Robertsona u meču protiv Arsenala koji se igrao prošlog vikenda.
Robertson je nakon kraja prvog poluvremena prigovarao glavnom sudiji Paulu Tierneyju neke stvari i zbog toga je dobio žuti karton, a kada se situacija malo smirila i kada se činilo da više neće biti tenzija, pomoćni sudija je u prolazu udario lijevog beka Liverpoola laktom u lice.

To je izazvalo bijes tamošnje javnosti koja nije mogla vjerovati da se sudija tako ponaša, no na kraju svega, FA je detaljno analizirao ovaj detalj i odlučio je da neće kazniti sudiju.

"Pažljivo smo pregledali sve dokaze u vezi s incidentom koji se dogodio na Anfieldu i nećemo poduzimati nikakve dalje radnje", piše u saopćenju FA-a i dodaje:

"Istraga je uključivala proučavanje detaljnijih izjava iz Liverpoola i PGMOL-a (Engleska asocijacija profesionalnih sudija), kao i video materijala iz raziličitih uglova koji se tiču samog incidenta i okolnosti u kojima se desilo"

U ovom slučaju značajno je pomogla i izjava sudije, koji je rekao da nije imao bilo kakvu namjeru da udari igrača Liverpoola.

"Svakako nisam imao namjeru stupiti u bilo kakav kontakt s Robertsonom kada sam povukao ruku od njega i zbog toga sam se izvinio. Radujem se povratku na posao na mečeve", rekao je sudija.

Podsjećamo, meč između Liverpoola i Arsenala je završen bez pobjednika, a konačan rezultat na kraju je glasio 2:0.

Topnici su imali vodstvo od 2:0 golovima Martinellija i Gabriel Jesusa, Salah je smanjio rezultat u prvom poluvremenu, a konačnih 2:2 postavio je Firmino u 87. minuti.