Neviđena namještaljka
315

U dvije nogometne utakmice u Rumuniji postignuta 72 gola

Klix.ba
U dvije utakmice četvrte rumunske lige postignuta su 72 gola. FC Puiesti savladao je AS Cislau rezultatom 36:2, dok je Vointa pobijedila ekipu Pescarusul Lucije rezultatom 33:1.

Gol razlika kojom će pobijediti Puesti i Vointa bila je od izuzetne važnosti. Tim ekipe Puesti trebao je postići šest golova više od Vointe, kako bi se plasirali u viši rang takmičenja.

Nogometni savez Rumunije odlučio je iz takmičenja isključiti sve četiri ekipe i u viši rang poslati Unirea Stalpu za koju se također sumnja da je namjestila utakmicu sa ekipom Vernesti, koja je okončana rezultatom 7:7.

Constantin Cristea, vlasnik kluba Vointa Lanuri, je kazao kako sada cijela zemlja zna za njihov klub, što je odlična stvar.

"Ne postoji dobra i loša reklama, to je samo reklama. Nisam ništa platio igračima drugog tima da ih pobijedimo. Moji momci dobili su po 12 eura bonusa za pobjedu", kazao je Cristea.

Menadžer Vointe, Tase Laptoiu, je kazao kako su njegovi igrači razgovarali sa igračima Lucije i pitali ih da dopuste da ih pobijede. Čuli smo da Puiesti vodi velikom razlikom na poluvremenu i odlučili smo igrati po njihovim pravilima. I mi možemo raditi ono što oni rade, zar ne? Nismo glupi", kazao je Laptoiu.