Nogomet
0

U Chelseaju će sklopiti posljednji plan za Modrića

Totalsport
Luka Modrić
Luka Modrić
Priča oko hrvatskog nogometaša Luke Modrića u engleskim medijima nije niti blizu kraja. I dalje se nagađa hoće li ostati u Tottenhamu ili će li pojačati gradskog rivala Chelsea.

Dosad je Chelsea ponudio dvije svote za veznjaka hrvatske reprezentacije. No, Tottenham je odbio i onu od 22 miliona, ali i onu od 27 miliona engleskih funti. Sky Sports, pak, piše da će se unutar Chelseaja, tokom idućih dana, dogovoriti šta i kako dalje kada je u pitanju Tottenhamov as.

"Ne želim olako pričati o igračima koji nisu naši, ali u pogledu Luke Modrića moramo sjesti za stol i vrlo brzo dogovoriti što ćemo", rekao je Ron Gourlay, izvršni predsjednik u Chelseaju, uz dodatak:

"Želim prvenstveno sjesti s našim trenerom Villas-Boasom. S njim ćemo dogovoriti koliko nam igrač tipa Modrić treba i koliko smo spremni izdvojiti. Vrijeme nam curi i moramo reagovati, na bilo koji način."

S druge strane, 52-godišnji Graham Roberts, nekadašnji odbrambeni igrač Tottenhama i kratko engleske reprezentacije, također je dao svoj sud o Modriću.

"Igrač kao što je Modrić se ne smije prodavati za manje od 70 miliona engleskih funti. Ako je uopće pametno prodavati ga jer time klub gubi mnogo. Zato podržavam i stav Daniela Levyja koji je rekao da Modrić ostaje u Tottenhamu i tačka."