Pregovaraju s Kompanyjem
53

U Bayernu su definitivno očajni: Žele dovesti trenera koji je upravo ispao iz lige

E. B.
Vincent Kompany (Foto: EPA-EFE)
Vincent Kompany (Foto: EPA-EFE)
Čelnici minhenskog Bayerna već mjesecima pokušavaju pronaći zamjenu za trenera Thomasa Tuchela koji će otići na kraju sezone, ali niko ne želi sjesti na klupu bavarskog giganta.

Lista trenera koji su odbili sjesti na klupu Bayerna je zaista velika. Za sada su im odbijenice stigle od Xabija Alonsa, Juliana Nagelsmanna, Ralfa Rangnicka i Hansija Flicka, a sada su iz Bayerna povukli potez koji njihovi navijači smatraju potezom očajnika.

Nakon što su čelnici Bayerna Uli Hoeneß, Karl-Heinz Rummenigge i Max Eberl razgovarali s nedavno imenovanim glavnim trenerom Crystal Palacea Oliverom Glasnerom koji je izrazio želju da preuzme Bayern, ali engleski klub traži 100 miliona eura odštete za austrijskog trenera, Bavarci su se okrenuli drugom rješenju iz Engleske.

Radi se o Vincentu Kompanyju, treneru koji je sa Burnleyem upravo ispao iz engleske Premier lige.

Vijest o pregovorima Bayerna i Kompanyja je prenio i Fabrizio Romano koji je napisao da su ga čelni ljudi minhenskog kluba već direktno kontaktirali, te da je on zainteresovan za sjedanje na klupu Bavaraca.

Kompany, jedan od najboljih belgijskih nogometaša u historiji, je trenersku karijeru počeo u Anderlechtu 2019. godine, a od 2022. godine je trener Burnleya kojeg je u prvoj sezoni na klupi uveo iz Championshipa u Premier ligu.

No, u elitnom razredu engleskog nogometa se Burnley nije proslavio, te je sa samo pet pobjeda kao pretposljednji ispao iz lige.