8:5 za domaće
18

U Austriji odigrana "utakmica sezone", gledaoci za 90 minuta vidjeli 13 pogodaka

K. H.
Iako su lige u mnogim evropskim državama gotovo tek na početku, fantastičan susret u 5. kolu 2. austrijske lige već sada je glavni favorit za epitet "utakmica godine" s obzirom na to da je tokom regulanih 90 minuta postignuto čak 13 pogodaka.

Domaći FC Juniors, u prošlosti poznatiji kao FC Pasching, ostvario je ubjedljivu i iznenađujuću pobjedu protiv velikog favorita - ekipe Austrije Lustenau, a konačni rezultat na kraju je glasio 8:5.

Na poluvremenu je rezultat glasio 2:2, a onda je u nastavku viđena prava rapsodija golova i gledaoci na tribinama mogli su uživati tokom možda i najboljih 45 minuta u ovoj sezoni.

Od 52. do 69. minute domaći su postigli 4 pogotka, da bi u razmaku od 76. do 83. minute Lustenau tri puta zatresao mrežu domaće ekipe. Činilo se da gosti mogu do velikog preokreta, ili makar jednog boda, ali onda domaći u finišu postižu još dva gola i rezultatom 8:5 dolaze do pobjede.

FC Juniors je iz prva četiri kola imao sedam osvojenih bodova, ali je igrao tvrdo i bez previše golova, a s osam postignutih pogodaka i velikom pobjedom na svom terenu izbili su na prvo mjesto na tabeli i trenutno su najefikasniji tim lige.