Banjalučani slavili
97

TV gledatelji ostali uskraćeni za izjave trenera Igmana i Borca, domaći igrači na kraju meča okružili sudiju

H. H.
Igrači i navijači Igmana bili su nezadovoljni arbitražom Kazlagića (Foto: Screenshot)
Igrači i navijači Igmana bili su nezadovoljni arbitražom Kazlagića (Foto: Screenshot)
Gledatelji pored malih ekrana ostali su uskraćeni za uobičajene izjave trenera Igmana i Borca, nakon utakmice u kojoj su gosti slavili 1:0, a domaćini imali brojne pritužbe na suđenje.

Tokom cijele utakmice, domaći su imali mnogo zamjerki na suđenje glavnog arbitra Mirze Kazlagića i njegovih pomoćnika, a na kraju susreta nogometaši Igmana su ga okružili i žestoko protestvovali.

I dok su se gledaoci nadali izjavama oba trenera kako je to uobičajeno, ostali su uskraćeni za mišljenje trenera Edisa Mulalića koji je bio vidno nezadovoljan, ali i Vinka Marinovića na drugoj strani, čija ekipa grabi ka jesenjoj tituli.

Umjesto toga, TV kuća koja je prenosila utakmicu uključila se u prijenos susreta hrvatske nogometne lige između Varaždina i Rijeke.

Ni to ne bi bilo sporno, da isti aršini važe za sve. Ovakve stvari se ne dešavaju kada su u pitanju utakmice srbijanske Superlige, gdje gledaoci imaju redovne izjave aktera utakmica, pa čak i po cijenu kašnjenja u prijenose drugih utakmica.

Naredni meč Borac igra u Kupu BiH u srijedu, kada gostuje Radniku u Hadžićima, dok će za vikend na put u Modriču gdje će ga ugostiti Sloga. Igman u 16. kolu gostuje Posušju.