Nogomet
112

Turnir "Igraj fudbal, živi život" od 13. do 16. juna na stadionu Otoka

Piše: D. B.
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Od 13. do 16. juna će se u Sarajevu na stadionu Otoka održati 2. međunarodni fudbalski turnir "Igraj fudbal, živi život", na kojem će učestvovati osam ekipa iz BiH i regije. Organizator je Udruženje Profesional iz Sarajeva.

Na turniru za igrače rođene 1996. godine će učestvovati osam ekipa podijeljenih u dvije grupe. U grupi A su Sarajevo, Crvena zvezda, Cibalia i Olimpija, dok grupu B čine Željezničar, Rad, Olimpic i Budućnost. Pobjednici grupa će igrati u finalu, dok će se drugoplasirane ekipe boriti za treće mjesto.

Na konferenciji za medije održanoj povodom turnira se novinarima obratio dogradonačelnik Sarajeva Ranko Čović, koji je istakao da će posjetitelji moći uživati u kvalitetnom sportskom takmičenju.

"Bio sam oduševljen prošlogodišnjim turnirom koji je održan na Bjelašnici, a sada očekuje još jedno kvalitetno i lijepo sportsko nadmetanje i druženje. Nadam se da će turnir postati tradicija", rekao je Čović.

Dejan Radović iz udruženja Profesional je rekao da će na turniru učestvovati ekipe koje su dobro pozicionirane u svojim prvenstvima te da se mogu očekivati kvalitetne fudbalske predstave.

"Potrudili smo se dovesti klubove koji dobro stoje na tabelama u svojim prvenstvima, tako da se očekuju kvalitetne utakmice. Cilj je da se mladi igrači pokažu, promovišu i druže s vršnjacima. Prošle godine smo turnir organizovali na Bjelašnici i Igmanu, ali zbog finansijskih ograničenja ovog puta će se utakmice igrati na stadionu Otoka. Turnir je dobra prilika da se čuje za mlade igrače, a koliko je važan rad s njima pokazuju i rezultati naše A reprezentacije, koja je stasala iz mladog tima. Mladim ljudima svakako treba pružiti priliku da uspiju. Nadamo se da ćemo u budućnosti ugostiti i velike ekipe iz mnogih drugih evropskih zemalja", kazao je Radović.

Svoja očekivanja od turnira su s novinarima podijelili i kapiteni Olimpica, Sarajeva i Željezničara.

"Prvenstveno mi je drago što ćemo se sprijateljiti sa igračima i klubovima iz regiona. Očekujem jak turnir, Želejzničar je s nama u grupi, ali se nadam da ćemo na kraju biit pobjednici", izjavio je Mirnes Mešić, kapiten FK Olimpic.

"Nadamo se da ćemo napraviti bolji rezultat nego stariji saigrači prošle godine, koji su bili treći. Ovog puta želimo osvojiti turnir", poručio je kapiten FK Sarajevo Edvin Rastoder.

"Nadam se da ćemo odigrati dobro kao i prošle godine. Bio sam oduševljen ambijentom i nastupima ekipa", rekao je Kerim Memija, kapiten FK Željezničar.

Termini utakmica:

Grupa A

Sarajevo - Cibalia, 13. juni od 13 do 14:30 sati

Olimpija - Crvena Zvezda, 13 juni od 17 do 18:30 sati Crvena Zvezda - Cibalia, 14. juni od 11 do 14:30 sati Sarajevo - Olimpija, 14. juni od 15 do 16:30 sati Cibalia - Olimpija, 15. juni od 13 do 14:30 sati Sarajevo - Crvena zvezda, 15. juni od 17 do 18:30 sati

Grupa B

Željezničar - Olimpic, 13. juni od 11 do 12:30 sati Budućnost - Rad, 13. juni od 15 do 16:30 sati Olimpic - Budućnost, 14. juni od 13 do 14:30 sati

Željezničar - Rad, 14. juni od 17 do 18:30 sati Željezničar - Budućnost, 15. juni od 11 do 12:30 sati Rad - Olimpic, 15. juni od 15 do 16:30 sati

Utakmica za treće mjesto će biti odigrana u nedjelju 16. juna s početkom u 11 sati (do 12:30 sati), dok se finale igra od 13 sati (do 14:30).