Evropska liga
214

Turci pogodili i rasjekli glavu srbijanskom golmanu Dmitroviću, sa šavom završio duel

D. P.
Dmitrović nakon što je pogođen (Foto: Screenshot)
Dmitrović nakon što je pogođen (Foto: Screenshot)
Tokom revanš utakmice Evropske lige između Fenerbahčea i Seville srbijanski golman Marko Dmitrović doživio je povredu glave.

Golman gostujućeg tima bio je na meti domaćih navijača u Istanbulu, a u jednom trenutku pogođen je predmetom koji je ubačen s tribina. Udarac mu je rasjekao glavu.

Doktori su odmah reagovali, a utakmica je prekinuta. Kako je na Markovoj glavi bilo dosta krvi, ljekari su na mjestu događaja reagovali i zašili ranu na terenu.

Glavni sudija, dobro poznato lice Michael Oliver, nije imao drugu opciju već da prekine susret, a prekid je trajao nekoliko minuta dok je srbijanski golman bio podvrgnut tretmanu. Sve je to nadoknađeno pa je susret s nadoknadom trajao i više od 100 minuta.

To se dogodilo na startu drugog dijela kada je Fenerbahče imao minimalnu, ali nedovoljnu prednost od 1:0 (podsjetimo, Sevilla je prvi meč dobila rezultatom 2:0).

Dmitrović je, nakon što je dobio šavove na glavi, nastavio meč i pomogao svojoj Sevilli da izbori plasman dalje u četvrtfinale Evropske lige. Rezultat je ostao kao i onaj iz prvog poluvremena, a to je 1:0 za turski klub.